Boli vas stomak? Ova slika će vam otkriti šta je tačno u pitanju!

Boli vas stomak? Ova slika će vam otkriti šta je tačno u pitanju!

Koliko vam se puta desilo da vas zaboli nešto u stomaku, pa da pitate ljude oko sebe ‘Šta je ovdje?’ Da li je slijepo crevo, žuč, slezina ili jednostavno gasovi? Ne morate više o tome da brinete, jer ćete uz ovu sliku uvijek znati šta vas boli – i da li je vrijeme da posjetite ljekara.

Da li je u pitanju problem zbog prejedanja, čir, kila ili slijepo crijevo? Mjesto na stomaku koje vas boli govori vam i o čemu se radi.

Iako je zapaljenje slijepog crijeva najčešće prva stvar na umu većina ljudi kada osjete bol u donjem dijelu stomaka, debelo crijevo je takođe često krivac. Pod inflamatorne bolesti crijeva ili zapaljenje debelog crijeva spadaju dvije ni malo jednostavne bolesti – ulcerozni kolitis i Kronova bolest.

Možda Vas zanima   VIŠE ODMAŽE NEGO ŠTO POMAŽE: Prestanite koristiti proizvod za kojim su milijuni ‘ludi’!

Divertikum je vjerovatno izraz sa kojim se rijetko srećete, a to su zapravo proširenja crvene sluzokože koja nastaju u debelom crijevu, i mogu da daju ozbiljne bolove, posebno na lijevoj strani stomaka.

Kako ne bi nagađali da li je uzrok bolova preobilan obrok, ili nešto mnogo ozbiljnije, sve što treba da uradite jeste da pogledate sliku.

Ukoliko jednom ili dvaput osjetite bol… Nastavite čitati na stranici broj 2.

Stranica 2

Preporučujemo Vam i ovo:

Možda Vas zanima   MORATE OVO PROBATI: Nakon ovoga, organizam počinje sam da se BRANI I UNIŠTAVA SVE BOLESTI!