Ebi je koristila nešto što i SVAKA DEVOJKA. Zbog te SITNICE je PREMINULA

Ebi Parks (20) preminula je od krvnog ugruška nakon što je počela da koristi tablete za kontracepciju. Ebi je pilule počela da uzima pre šest godina, prema savetu svog lekara, jer je imala dramatične promene raspoloženja za vreme ciklusa.

Ebi, sekretarica koja je živela u Strafordširu sa svojim dečkom, nije znala da ima FVL, Faktor V-Leiden, nasledni faktor rizika za trombofiliju, stvaranje krvnog ugruška i razvijanje tromboze.

Rizik od FVL se povećava uzimanjem pilula koje povećavaju estrogen, uključujući i pilule za kontracepciju. U Britaniji samo pet odsto ljudi ima ovaj sindrom, a većina od njih nikada neće patiti od tromboze. To, nažalost, nije bio slučaj i sa Ebi.

Možda Vas zanima   Ove se žene ne udaju, imaju ljubavnika koliko žele, novac i vlast

Nakon što se nedeljama žalila da oseća bol, opijenost i da teško diše, Ebi je umrla 26. avgusta 2016. godine. od plućne embolije. Krvni ugrušci su došli do njenih pluća.

Majka 20-godišnjakinje kaže da je Ebi odjednom počela da se žali na bol s desne strane svog tela. Osećala je mučnine i glavobolje, koje bi brzo dolazile i prolazile, ali sve je, kaže, stoički izdržala.

Lekar je potom utvrdio da ima infekciju, ali ni tad, kaže, nije delovalo da je životno ugrožena. Kako se žalila na disanje, dobila je inhalator i steroide. Izgledalo je da joj je sve to pomoglo, pa je narednog dana počela da radi. Ali na poslu joj je već bilo loše, kolege kažu da se mnogo mučila.

Možda Vas zanima   NEMA ŽULJEVA, OBLIK OSTAJE ISTI: Genijalan trik sa kojim ćete razgaziti vašu obuću za 2 minute!

Uveče je legla da spava na boku, jer je osećala bolove u predelu pluća. Oko 7.30 pozvala je brata i rekla mu da ne može da diše, da joj treba pomoć. Dečko, sa kojim je živela, pre toga je, kao i svako jutro, otišao na posao. Pozvala je i hitnu, ali dok su došli, već je bilo kasno. Bila je u stolici, bez svesti. Odvezli su je u bolnicu, posle sat i po doktor je želeo da vidi njenu ,ajku.

– Znala sam da je moja devojčiva otišla. To je bilo strašno. Srce mi se cepalo – priča ožalošćena majka Amanda.

U plućima je otkriven nedostatak kiseonika kao posledica plućne embolije. Amanda naglašava da želi da sve devojke znaju da su pilule za kontracepciju odlična stvar, ali da pre konzumiranja moraju da se urade sve pretrage, da se otklone rizične grupe kao što su osobe koje imaju FVL, među kojima je bila i Ebi.

Možda Vas zanima   Rušimo sve stereotipe: jesu li muškarci sretniji s punašnijim ženama?

(metro.co.uk/)