IMATE NAPUHAN STOMAK I GASOVE? Sigurno imate previše OVIH bakterija u sebi!

Može se činiti nevjerovatno, ali prema posljednjim statistikama i istraživanjima između 5 i 15% populacije koja se smatra kao zdrava zaražena je sa bakterijom Sibo.
SIBO opisuje rast bakterija u probavnom malom crijevu. Koncentracija bakterija je niska kada probavni trakt radi normalno. U slučaju da imate bol, zatvor, pojavu plinova ili nadutost, najveći uzrok tome je rast ovih bakterija u crijevima, piše “Megagiga“…
Hrana prolazi kroz probavni trakt – nakon što se žvače uz pomoć pljuvačke, ide kroz želudac u dvanaesnik, tanko crijevo i debelo crijevo. Hrana se rastvara u male nemirne molekule u tankom crijevu. Ove hranjive tvari se apsorbiraju u krv kroz uvulas.

S ovog mjesta, ostaci probavljene hrane – otpad ide do debelog crijeva gdje je izložena bakterijama, nakon toga se izbacuje iz tijela preko anusa. Ljudi koji su pogođeni Sibo imaju povećane količine bakterija u tankom crijevu. Te bakterije trebaju rasti u debelom crijevu.

Možda Vas zanima   SVE VAM PIŠE NA DLANU: Saznajte od čega ste bolesni i kako da se izliječite!

Velika koncentracija bakterija hrani sa hranom u tankom crijevu, prije nego što se potpuno ne otopi u hranjive tvari koje se apsorbiraju. Te bakterije mogu uzrokovati bol, proljev, nadutost, zatvor i plin.

SIBO može dovesti do upale koja može ostaviti negativan uticaj na sluznicu u tankom crijevu. To dovodi do smanjene apsorpcije važnih hranjivih tvari kao što su vitamini i minerali.

Koji su razlozi koji dovode do SIBO?

kontracepcijske pilule
pretjerana konzumacija alkohola
antibiotici
antacidi
slaba kiselina u želucu
Kako se SIBO može otkriti i kako se može dijagnosticirati?

Možete napraviti neke testove koje možete pronaći u apotekama. Možete napraviti test s dahom na kojem možete procijeniti prisutnost i količinu metana i vodika koji proizvodi bakterija.

Možda Vas zanima   Koji vitamini ti nedostaju ako gubiš kosu, imaš trnce ili grčeve u nogama?

Može li SIBO biti uklonjen?

Možete koristiti različite lijekove koji će pomoći. Alicin može biti savršen za rješavanje ovog problema. Možete ga konzumirati kroz češnjak, maslinov list, origano i druge biljke koje imaju antimikrobna svojstva. Također, možete oslabiti odbrambeni mehanizam bakterija s nekim enzimima.

Promijenite svoju hranu

Ovo je idealan početak promjene. Da bi bili sigurni da je SIBO potpuno eliminisan, morate napraviti još jedno testiranje.

Izvor: megagiga

Preporučujemo Vam i ovo:

Možda Vas zanima   Nipošto ne zanemarujte ove promjene na usnama: Mogu ukazati na ozbiljan problem!