Koji su uzroci gubitka kose kod muškaraca? Savjeti i PREPARATI za sprečavanje opadanja!

Koji su uzroci gubitka kose kod muškaraca?

Gubitak kose je uobičajena pojava i dogodi se svakom čovjeku tijekom života. Mnogi su uzroci opadanja kose, a najčešći su genetska predispozicija, obiteljska povijest i naravno sam proces starenja. Poznato je da je moguć gubitak kose u vrijeme velikog stresa, velikih promjena u prehrani te disbalansu hormona.

Gubitak do 150 dlaka dnevno normalna je pojava.

Posljedice opadanja kose kod muškaraca se mogu opaziti u dobi od 35 godina – ili se kosa prorjeđuje ili opada te se na tjemenu pojavljuje okrugla površina bez kose. Prema statistikama, gubitak kose se javlja kod 70 posto muškaraca.

Razlog otpadanja kose još nije u potpunosti jasan, ali liječnici se slažu da postoji više čimbenika, kao što su:

  • stres
  • anemija
  • genetika
  • bolesti štitnjače
  • hormonski poremećaji
  • gljivice
Možda Vas zanima   Kućni SOS: Moćni začin koji uklanja zubobolju za 2 minute

Koji tretmani postoje kao pomoć?

Postoji na tisuće preparata za koje proizvođači tvrde da će pospješiti rast kose ili spriječiti njeno opadanje. Za mnoge vitamine, šampone, regenerator i druge produkte tvrde da na neki način pomažu muškarcima u ovoj situaciji. Ovi produkti svakako ne mogu odmoći, ali nisi znanstveno potvrđeni.

Koji vitamini pomažu?

Dnevna doza vitamina B, cinka, željeza i kalcija su razuman izbor. Novije studije spominju vitamin D kao dobru opciju. Ne pretjerujte s unosom vitamina A jer navodno može utjecati na gubitak kose.

Kako spriječiti opadanje kose?

Pravilna briga o kosi je dobar početak. Održavajte kosu čistom koristeći nježne šampone. Zdrava prehrana je također bitan faktor. Dakle, ponavljamo: unosite u organizam dovoljne količine željeza kalcija i vitamina. Smatra se da i neke biljke djeluju blagotvorno kod ispadanja kose, tj. da će zaustaviti njeno ispadanje ili pak preokrenuti taj proces, a to su sjemenke buče i zeleni čaj.

Možda Vas zanima   Ako svakog jutra PRE 10 pojedete OVO, vaše muke sa KILAŽOM su PROŠLOST!

Sve je u našem organizmu međusobno povezano, zbog toga zdravlje kose ovisi o zdravlju cijelog organizma. Ako imate problema sa ispadanjem kose, alternativna medicina preporučuje da poboljšate prehranu, riješite se loših navika, smanjite stres i počnete se baviti sportom. Kvaliteta ishrane je jako bitna, potrebno je povećati unos ekološki uzgojenog voća, povrća i svježih sokova.

KAKO DA ZNATE DA LI ĆETE OĆELAVITI?<<Nastavak teksta>>

Preporučujemo Vam i ovo:

Možda Vas zanima   NAJBOLJI PRIRODNI LIJEK ZA PROSTATU NA SVIJETU