Na ovaj način ćete odgojiti dobru i uspješnu kćerku! (I stvari koje nikako ne treba da radite)

Na ovaj način ćete odgojiti dobru i uspješnu kćerku! (I stvari koje nikako ne treba da radite) 

Odgoj djece je zaista bitan i zato se trebate truditi i posvetiti se tome. Trebate imati komunikaciju s djetetom i truditi se da zajedno rješavate određene situacije. Neke majke griješe u odgoju svojih kćerki

Evo kako da odgojite dobru i uspješnu kćerku:

Nemojte je forsirati da se bavi nečim što ne želi ili joj ne ide. Nismo svi dobri u nečemu. Nešto nam ide dobro, nešto ne, to je normalno.

Ako je vama neostvareni san da budete manekneka ili nešto drugo, nemojte svoju kćerku tjerati da se bavi time jer  vi to želite. Komunicirajte, otkrijte šta bi to ona voljela i šta joj ide. Pomozite joj u tome. Probajte je razumjeti.

Možda Vas zanima   Kako ukloniti neželjene dlačice sa lica?

Ne dozvolite da krije stvari od vas. Budite joj prijatelj. Treba da znate s kim se druži, u koga je zaljubljena. Nemojte dozvoliti da vam ne smije reći da joj je se neko sviđa ili nešto slično.

Savjetujte je oko ženskih stvari. Pričajte o menstrualnom ciklusu, seksualnim odnosima. Pričajte joj o posljedicama seksa bez zaštite. Nemojte da to mora raspitivati od drugih.

Postavite pravila kojih se treba pridržavati. Učite je da je obrazovanje bitno.Učite je da se trudi i teži bitnim stvarima.

Ne učite svoje kćerke da love bogate momke, već da trebaju učiti i napredovati kako bi mogle same brinuti o sebi jer su nešto postigle  Ne trebaju čekati od muža da ih izdržava.

Možda Vas zanima   Siromašni muškarci su NAJBOLJI LJUBAVNICI: I postoje 4 ČVRSTA razloga za to

(Izvor:megagiga.info)