Nakon 12 godina braka: Žena naučila 12 životnih lekcija koje će vam otvoriti oči!

Svi su srećni kada ulaze u brak, ali šta se dešava nakon venčanja?Evo šta kaže žena koja je „prevalila“ 12 godina brakaOlga Tsybakina, a prenosi sajt Bright Side. Može se mnogo naučiti od nje.

Ona kaže da se njen brak ne razlikuje mnogo od drugih brakova: život joj je ispunjen ljubavlju, ali i patnjom. Bilo je momenata kada se pitala da li da ostaje u braku, bilo je vremena intenzivnih nesuglasica, nerazumevanja i povređivanja.

Ipak, nakon 12 godina ona je i dalje u braku, a ovo su lekcije koje će poneti sa sobom.

1.Strast će nestati.

„Lude“ emocije, patnja, suze, i „opsesije“ partnerom, koje mogu da budu deo zaljubljenosti, sigurno prolaze. Veza treba da bude takva da se u njoj osećamo dobro. Stabilna i mirna. Od nje očekujete toplinu i ljubav. Ako ne znate šta vas očekuje sledećeg dana, to nije dobro.

Možda Vas zanima   10 sigurnih pop-pjesama za djecu

2. Bračni život nije žurka.

„Srećni do kraja života“ krije činjenice da će biti bolesti, loših osećanja, umora i stresa, ljutnje i uvreda u vezi. Pitanje je samo kako će se par izboriti sa preprekama.

foto: Shutterstock

3. Par treba da bude na istoj društvenoj lestvici.

Činjenica je da se brakovi, u kojima partneri nisu na istoj društvenoj lestvici, završavajurazvodom. Ljubav može da približi i spoji ljude, ali kad početni entuzijazam splasne, pojavljuju se „nepremostive razlike“ kao što je nesklad mentaliteta, stavova prema životu i novcu… Ne pokušavajte da oponašate bajke.

4. Partneri treba da se razvijaju zajedno.

Činjenica je da se ljudi vremenom menjaju. Različite situacije nas oblikuju, učimo, napredujemo, menjamo se… Ako partneri to ne rade bar približno sinhronizovano, brak najverovatnije neće opstati.

Možda Vas zanima   Godinu dana je pila vodu sa limunom i medom, evo šta joj se dogodilo

5. Morate da prihvatite jedno drugo.

Možda vas nerviraju neke navike vašeg partnera, i možda se ne slažete u nekim pogledima, ali na dubljem nivou, morate da ih prihvatite sa svim njihovim manama. Morate da dopustite svom partneru da bude ono što jeste. Naravno, možete da ga/ je ohrabrite da ide u dobrom pravcu, ali to bi trebalo da bude opcija ne uslov.

foto: Profimedia

Za nastavak teksta kliknite ovdje 

Preporučujemo Vam i ovo:

Možda Vas zanima   Budi žena koja zna kada otići