OVAJ PROST NAPITAK topi kilograme već poslije 15 DANA!

OVAJ PROST NAPITAK topi kilograme već poslije 15 DANA!

Ublažava gasove, nadutost i poboljšava rad digestivnog trakta

Poslije novogodišnjih praznika i zimskih mjeseci, proljeće je vrijeme kada mnogi razmišljaju o svojim nakupljenim kilogramima kojih se žele riješiti prije ljeta. Vježbanje je svakako odličan izbor za cjelokupno zdravlje, ali osim toga, postoje napici koji mogu “otopiti” kilograme.

Poznato je koliko je piti vodu s limunovim sokom svako jutro na prazan želudac dobro za ljudski organizam. Ali i vodu s kuminom. Prvo je djelovanje kumina vezano za rad i zdravlje digestivnog trakta. Ublažava gasove, nadutost i poboljšava rad cijelog sistema organa za varenje. Odličan je u borbi protiv zatvora i pomaže smirivanju upalnih procesa, bolova i grčeva.

Možda Vas zanima   MAGIČNI recept za najbrži rast kose na prirodan način: Svi su ZADIVLJENI rezultatima!

U ajurvedi kumin se smatra odličnim izborom za žensko reproduktivno zdravlje, zdravlje materice i podsticanje laktacije kod dojilja. U tu se svhu savjetuje redovno ispijanje čaja od sjemenki kumina. Djeluje na zdravlje kože, smanjuje upale, svrab i iritacije izazvane različitim upalnim stanjima.

Preporuka je piti i čaj i vodu s kuminom i za oralno zdravlje, uklanja zadah i smiruje upalna stanja poput upale desni, grla, krajnika…

Izvor: espreso

Preporučujemo Vam i ovo:

Možda Vas zanima   ZAUVIJEK popravite svoj VID. Ovaj lijek pomaže i ljudima od 70 godina