Štiti srce, topi masnoću i čini kosu bujnom i sjajnom! Počnite ga što prije konzumirati…

Štiti srce, topi masnoću i čini kosu bujnom i sjajnom! Počnite ga što prije konzumirati…

Riblje ulje nosi razne zdravstvene prednosti. Sadrži omega tri masne kiseline, djeluje kao antioksidans i štiti srce. Riblje ulje je dostupno u tečnom obliku, ali i u obliku kapsula.

Ovo ulje sadrži dosta vitamina A i D. Ovi vitamini su dobri z akosu, kožu, nokte. Vitamin A je dobar za oči, poboljšava vid,a nalazi se još i u mrkvi, narandžama, mlijeku. Vitamin D je potreban za kosti, poboljšava apsorpciju kalcija.

Zbog prisustva omega-3 masnih kiselina, sprječava srčane bolesti i rizik od arteroskleroze. Smanjuju rizik i od nastanka krvnih ugrušaka, poboljšavaju moždanu funkciju i štite od dijabetesa.

Riblje ulje uz pravilnu prehranu i fizičku aktivnost, potiče gubitak kilograma. Osim toga riblje ulje je dobro za kožu, a ovdje ćemo vam pokazati kako da napravite jednostavnu masku za lice:

Možda Vas zanima   Kapci vam se spuštaju i to vam smeta? Ne brinite, postoji prirodno rešenje za koje vam je potreban samo jedan sastojak

Pomiješjate jednu malu kašiku ribljeg ulja i meda. Nakon toga nanesite na lice i ostavite da stoji 5 minuta, a onda isperite s ohlađenim čajem od kamilice.