Tajna o ženskom trbuhu: Ne uvlačite trbuh – evo zašto!

Od malena su nas učili da trebamo „uvući“ trbuh, držati ga čvrstim, ali čemu to vodi?

 

Za mnoge žene, trbuh je zatvoreni dio tijela, njega se steže, sakriva, jer je suvremena kultura “naputila” žene, da trbuh mora biti kao kod muškaraca, s kockama, plosnat, jak, onda je “lijep”.

 

Često je područje trbuha ispod pupka zaključana zona, gdje se sakupilo puno puno svega, te kada se počinje raditi s energijom na tom području – otkriva se toliko toga, pa kroz strahove, ljutnju, proživljene emocije dolazimo do potpunog opuštanja i dubokog mira!

 

Mi malo znamo o tom važnom području ženskog tijela, te često štetimo svom ženskom zdravlju pod utjecajem reklame i stereotipa. Idemo redoslijedom otkriti važnosti ovog dijela našeg tijela.

 

Trbuh u prijevodu s mnogih jezika znači „život“, a i stvarno – svatko od nas počeo je svoj životni put u utrobi, trbuhu svoje majke. Za žene, trbuh nije samo područje na tijelu – to je mjesto moći, izvor njihovog bogatstva i energije, mjesto stvaranja života (samo zamislite to).

 

 

U trbuhu (područje ispod pupka, gdje se nalazi maternica i reproduktivni organi), žena sakuplja energiju, njezina se osnovna snaga nalazi tamo. Energetski je žena stvorena poput posude, njezina glavna energija dolazi iz zemlje, te se skuplja u trbuhu. Akumulirana tamo, energija opskrbljuje cijelo žensko tijelo, čineći ju ženstveno jakom i nevjerojatno privlačnom.

Možda Vas zanima   BJEŽITE OD NJIH: Ovo je 12 znakova da imate posla sa zlom osobom!

 

Ako je u trbuhu dovoljno energije, te ona teče pravilno, žena je:

– Ženstvena, nježna, fleksibilna;

– Privlačna, seksualno zdrava; – lako može zanijeti i nositi dijete;

– Lako rađa (bez ozljeda i komplikacija);

– Uvjerena u svoju snagu i mirna;

– Puna života, od nje se doslovno širi energija života koju daje Majka Zemlja;

– Ona dobiva zadovoljstvo od intimnosti s ljudima i seksualne intimnosti;

– Ona osjeća povezanost s elementima prirode, dobiva snagu od njih.

Ali takve žene su iznimke, 80% žena ima blokadu u tijelu u različitim stupnjevima.

 

Od malena su nas učili da trbuh treba uvući pa ga držati napetim i stisnutim, međutim evo što to prouzrokuje:

– Blokiran je dotok energije višim centrima;

– Nesposobnost za duboko opuštanje;

– Stegnuto plitko disanje, nemogućnost disanja cijelim tijelom;

– Ženske bolesti;

– Teške menstruacije i PMS;

– Akumulacija strahova i briga;

– Nesposobnost dobivanja zadovoljstva;

– Neprihvaćanje svoje prirode;

– Ukočenost, okoštalost, nedostatak fleksibilnosti;

– Napet trbuh – napet život;

– Razvoj muških odlika.

 

Blokovi u području trbuha se formiraju iz nekoliko razloga.

 

Glavni među njima – je odnos s majkom. U početku smo bili povezani s majkom kroz trbuh, kroz pupčanu vrpcu. Od mame smo dobivali sve emocije, sve informacije o svijetu.

Možda Vas zanima   Nakon 30 godina proterana iz SAD u CG zbog jedne rečenice (VIDEO)

Ako je majka osjećala strah tijekom cijele trudnoće, ako nije bila spremna imati dijete – dijete će vjerojatno imati to neprihvaćanje sebe, bit će nesposobno uživati ​​i radovati se, jer najvažnija osoba u djetetovom životu – nije mu to dopustila.

Od majke se rađaju mnogi strahovi, kompleksi i blokovi, te su mnoge žene ukočene već od rođenja. Ali od majke možemo dobiti i najviše zadovoljstvo i potpuno prihvaćanje sebe. Ona je izvor života, te je njezin trbuh izvor bogatstva.

Ako je tijekom trudnoće majka bila vesela, sretna, čekala svoju bebu, bila je sretna zbog njenog dolaska, ako ju je branila – dijete  se rađa kao osoba sigurna u sebe, koja prihvaća svoju prirodu i od početka je vrlo opuštena.

Dakle, u svakom slučaju,  majka je ta osoba od koje treba započinjati raditi na sebi. Prihvatite  majku – prihvatite život (svoj život i svoju prirodu) – zavolite sebe!

Bilo bi idealno poraditi točno na svom intrauterinarnom životu, pustiti opuštajuću glazbu, zamisliti sebe u utrobi svoje majke, kako ste povezani pupčanom vrpcom, da ste jedna cjelina, vi ste nerazdvojivi, čujete njezino srce, a to je najugodnija glazba za vašu dušu.

 

Treba zamisliti kako vam se majka veseli (čak i ako to u stvarnosti nije bilo tako).

 

Meditirajte na pupčanu vrpcu, na najdublju vezu vaših tijela, vaših života.

Možda Vas zanima   UMRLA U ROKU OD 2 DANA: Nakon što je osjetila jaku glavobolju, mlada mama (41) preminula

 

Prihvatite da ste jedna cjelina. Dišite u istom ritmu, postojite zajedno. Ona vas voli i štiti. Ona hrani vaš život. Mama …

 

Dišite i osjetite vezu. Moguće je da zaželite plakati, to je u redu, trebate zaplakati – tako odlaze strahovi i ponovno se rađa prisnost.

 

Ovu meditaciju bi trebalo raditi sve dok ne dođe potpuno prihvaćanje činjenice da ste tjelesno dijete svoje majke, da ste njezina krv i meso, dio nje. To ne samo da će produbiti vaš odnos, nego će donijeti mir i opuštanje.

 

Također blokada se često formira iz traumatičnih seksualnih iskustava, žena se ukoči i više ne želi pustiti muškarca blizu sebe, ponekad čak i u braku, ona samo trpi i čeka da se seksualna intimnost završi.

 

Možete ispisati skriptu te veze. Prvo morate napisati na papir traumu, pisati o njoj dok riječi dolaze. A onda taj papir spaliti. I mentalno vizualizirati drugu varijantu tog odnosa, ugodniju, opušteniju.

Također, dobro je sa suprugom napraviti sljedeću seansu:

Za nastavak kliknite ovdje