UPOZORENJE ZA RODITELJE: Mama poslala važnu poruku nakon gubitka bebe zbog POLJUPCA!!

Bebe su vrlo osjetljive i nažalost, vrlo lako neke stvari ih mogu dovesti u opasnost. Zato roditelji uvijek obraćajte pažnju s čim vaša djeca dolaze u dodir, s kakvim igračkama se igraju i sl. Osim toga, ne ostavljajte ih ni same jer trenutak vaše nepažnje i dijete se može ozbiljno povrijediti ili čak i gore.

Ako imate bebu, treba da znate da su bebe puno osjetljive i da se dobro informišete. Neki virus koji je možda bezopasan za ostale, može ubiti  bebu. Nažalost to se dešava i čak neke uobičajene stvari mogu za njih biti fatalne. Zaprepastit ćete se, ali vam ovdje donosimo tužnu priču o bebi koja je umrla zbog poljupca…

Možda Vas zanima   Sakrio je kameru u majčinu sobu: Zaplakao je kad je vidio užasnu i nezamislivu stvar! (VIDEO)

Vjerovatno se pitate kako, ali evo o čemu je riječ: Nicole i Shane Sifrit doživjeli su tragediju jer je njihova beba Mariana preminula nakon samo 18 dana života,  a razlog je to što je neko od odraslih bebi prenio herpes simplex virus 1 koji se kasnije razvio u meningitis.

Bebe mlađe od jednog mjeseca su podložne bolesti i stoga se moraju dobro paziti i zaštititi. Herpes simplex virus 1 (HSV-1) se naziva oralnim herpesom i obično se prenosi popljupcem, slinom, zaraženom hranom i pićem, kihanjem i kašljanjem.

Za odrasle nije  toliko opasan, ali za bebe jeste. Naravno i odrasle osobe trebaju otići doktoru, posebno trudnice. Rani simptomi su: gubitak apetita, temperatura, pospanost, mučnina, glavobolja..

Možda Vas zanima   Žena ogorčena nakon što je na snimku vidjela šta radi dadilja koja je čuvala njenu bebu! (Video)

Beba Mariana je samo sedam dana nakon rođenja prestala jesti, buditi se i organi su joj počeli otkazivati zbog virusa. Roditelji su shrvani bolom i žele upozoriti ostale roditelje da im svako ne ljubi, uzima i ne dodiruje dijete, pogotovo ne prvi mjesec života i da svi koji dolaze u kontakt s bebom trebaju redovno prati ruke. Ne dozvolite da svako od odraslih ima tako prisan kontakt s vašom bebom, neka sačekaju da malo poraste i razvije imunitet.

Preporučujemo Vam i ovo:

Možda Vas zanima   KUPILA JE BESKUĆNIKU DORUČAK, A ON JOJ JE DAO PAPIRIĆ NA KOJEM JE PISALA PRETUŽNA PORUKA…