5 PRIRODNIH NAČINA DA SPRIJEČITE GUBITAK KOSE!!

5 PRIRODNIH NAČINA DA SPRIJEČITE GUBITAK KOSE!!

Uvijek možete kupiti skupe proizvode razvikanih proizvođača ili platiti tretmane u salonima koji vam garantiraju zaustavljanje gubitka kose, a rezultati vas na kraju ipak razočaraju. Prije nego što odlučite potrošiti teško zarađen novac, isprobajte ovih pet prirodnih načina koji mogu zaustaviti gubitak kose ili je čak ojačati.

A1. Tretmani toplim uljem
Prirodna ulja – kokosovo ili maslinovo – zagrijte dok ne postane toplo, ali ne vruće. Lagano umasirajte u skalp. Nakon toga stavite na kosu kapu za tuširanje i ostavite je oko sat vremena, a nakon toga isperite kosu šamponom.
2. Prirodni sokovi
Tjeme možete istrljati sokom od češnjaka, luka ili đumbira. Ostavite da djeluje preko noići, a onda ujutro isperite kosu.
3. Masaža tjemena
Masiranje tjemena nekoliko minuta svakog dana pomaže stimuliranju cirkulacije. Dobra cirkulacija tjemena održava folikule aktivnima.čaj
4. Antioksidansi
Nanesite topli zeleni čaj (dvije vrećice na jednu šalicu) na tjeme i ostavite da djeluje oko sat vremena i ond isperite kosu. Zeleni čaj sadrži antioksidanse koji sprečavaju gubitak kose i potiču njen rast.
5. Meditacija i opuštanje
Vjerovali ili ne, najčešći uzrok gubitka kose je napetost i stres. Meditacija može pomoći u smanjenju gubitka kose i uspostavljanju hormonske ravnoteže.

Možda Vas zanima   KAKO UKLONITI URASLE DLAKE BEZ PINCETE: ovaj besplatan trik rešava problem za par minuta