Biljka koja liječi bol u ŽELUCU, GASTRITIS i HEMOROIDE!

Biljka koja liječi bol u ŽELUCU, GASTRITIS i HEMOROIDE!

NJEN LATINSKI NAZIV ACHILLEA MILLEFOLIUM POVEZUJE SE ZA GRČKOG JUNAKA AHILA, KOJI JU JE U TROJANSKOM RATU KORISTIO ZA VIDANJE RANA. AHILOVO IME JE DOBILA I ZBOG NJEGOVE IZUZETNE SNAGE, JER I SAMA VIŠESTRUKO SNAŽNO DELUJE

Svrstala se u red najvrednijih lekovitih biljaka, a u zimskim mesecima je aktuelna jer pomaže kod suzbijanja prehlade. Njeno drugo svojstvo, koje su iskusile mnoge žene, bez obzira na redovne lekarske kontrole konvencionalne medicine je da je hajdučka trava odličan saveznik u borbi protiv gotovo svih ženskih oboljenja.

Ima dugu istoriju korišćenja u domaćoj medicini, pogotovo za rane, posekotine i ogrebotine. Narod ju je koristio i kao lek za prehladu. Primarne prednosti čaja od hajdučke trave leže u njegovoj sposobnosti da „otera“ i spreči prehladu da se u potpunosti razvije, a u tom svojstvu koristila se vekovima.

Možda Vas zanima   Riješite se BORA uz pomoć ulja od ruzmarina!!

Njen latinski naziv Achillea millefolium povezuje se za grčkog junaka Ahila, koji ju je u trojanskom ratu koristio za vidanje rana. Ahilovo ime je dobila i zbog njegove izuzetne snage, jer i sama višestruko snažno deluje.

U narodnoj medicini hajdučka trava ima izuzetno značajnu ulogu u lečenju ženskih boljki kao što su neredovne menstruacije, nepredvidivi valunzi i druge tegobe koje prate menopauzu, ali i upala jajnika, mioma te drugih bolesti materice, uključujući i najteža oboljenja.

Ova biljka sadrži materije koje povoljno deluju na sluzokožu želuca, pa se čaj preporučuje za bolji apetit, za ublažavanje i lečenje gastritisa, kolitisa i grčeva u želucu i crevima. Kalijum kojim obiluje ova biljka podstiče rad bubrega, umiruje srce i ublažava simptome PMS-a.

Možda Vas zanima   Kozje mlijeko – za šta je dobro?

Hajdučka trava deluje blagotvorno i u kod različitih krvarenja – u želucu, crevima, krvarenja nosa, iz hemoroida, iskašljavanja krvavog ispljuvka, a veoma je efikasna i kod … Nastavite čitati na stranici broj 2.

Stranica 2