BILJKA SA KOJOM MOŽETE IZLIJEČITI SVAKO OBOLJENJE OD GLAVE DO PETE! ZAPIŠITE RECEPT!

BILJKA SA KOJOM MOŽETE IZLIJEČITI SVAKO OBOLJENJE OD GLAVE DO PETE! ZAPIŠITE RECEPT!

U glogu se nalaze posebne aktivne tvari koje mu daju posebno dejstvo, odnosno radi se o antioksidativnim svojstvima. Utvrđeno je da njegovi listovi posjeduju glikozid oksiakantin, kao i trimetilamin koji mu daju poseban učinak. Jako se primjenjuje u zemljama širom svijeta, dok Kinezi od njega pripremaju fermentirano piće, koje je jako cijenjeno. 

Da se glog koristio prije mnogo godina pokazuju i ostaci koji su pronađeni, a utvrđeno je da su oni stari više od 9 000 godina.

Još u to vrijeme on je bio jako cijenjen i svaka religija je preporučivala svojim pristalicama da ga koriste. Kruna koja se nalazila na glavi Hrista bila je napravljena o trnovitih grančica gloga.  Postoje još razne legende, pa čak i da su se vamprili plašili ove biljke.

Možda Vas zanima   Samo JEDNOM nanesite i ostajete bez BRADAVICA: Zaboravite na ove, ne baš estetske izrasline!

Poseban lijek za srce!

U glogu se nalaze tvari koje mu daju oksidativno dejstvo, dok su cvjetovi obogaćeni sa glikozid oksikantinom.

Istraživanjem je utvrđeno da plodovi u sebi imaju razne aktivne sastojke, zbog čega i posjeduju toliku ljekovitost, a radi se o solima fosforne kiseline, taninu, glikozidima, fruktozi, dok su od minerala najviše zastupljeni kalcij, kalij, ali i natrij.

Sa ovom biljkom možete da ukonite bolesti kardiovaskularnog sistema, ai i da se riješite povišenog krvnog pritiska, srčane aritmije, kao i da ojačate oslabljeni srčani mišić.

 

Preporučujemo Vam i ovo:

Možda Vas zanima   Najbolji ruski recept sa kojim možete skinuti i do 15 godina sa lica