BMW JE IŠAO 244 NA SAT: Nađa, Lejla i Ajla su bile unutra, SAD IH OPLAKUJE CEO REGION!

Foto: Instagram

BMW JE IŠAO 244 NA SAT: Nađa, Lejla i Ajla su bile unutra, SAD IH OPLAKUJE CEO REGION!

Tri devojke – Ajla Ibrica (18), Nađa Neradin (17) i Lejla Oruč (17) izgubile su život u stravičnoj saobraćajnoj nesreći, koja je šokirala javnost u Bosni i Hercegovini i regiji.

Devojke su poginule nakon što se u petak u 18.25 sati BMW X5, kojim je upravljao njihov prijatelj Almir Ejubović (20), velikom brzinom zakucao u metalni stub na autoputu A-1 u Butilama. Kazaljka na luksuznom terencu, u kojem se nalazilo petoro mladih, zakucala se na 244 kilometra na sat.

Očajna majka

Iz smrskanog vozila koje se skoro prepolovilo, tela Ibrice i Neradin, koje su na mestu poginule, izvukli su vatrogasci, koji su morali rezati lim. Lejla Oruč, koja je još davala znake života, prevezena je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gde je, nažalost, iste noći u 20.05 sati podlegla povredama prilikom ukazivanja lekarske pomoći.

Lekari Klinike za anesteziju i reanimaciju KCUS-a još se bore za život Ajle Oruč (18), sestre nastradale Lejle Oruč. Vozač BMW-a Almir Ejubović zadobio je prelome pršljena lumbalnog dela kičme i nosne kosti te je zadržan na lečenju u Opštoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Izvor blizak istrazi potvrdio nam je da je osnovni uzrok stravične nesreće upravo enormno velika brzina kojom se kretao BMW, za čijim je upravljačem bio neiskusan vozač. Da je u pitanju velika brzina, posvedočio nam je i jedan od vozača pored čijeg je vozila proletio BMW.

Možda Vas zanima   NIKAD VAM NE BI PALO OVAKO NEŠTO NAPAMET: Pogledajte gde je ovaj italijanski mafijaš odlučio da sakrije milion evra

– Toliko je brzo vozio da se moj automobil zaljuljao kad je prošao pored mene – ispričao nam je naš sagovornik.

Zajedno i u smrt

Ekipa “Dnevnog avaza” bila je dan nakon nesreće u selu Vrbanja kod Tarčina, gde su živele Ajla Ibrica te sestre Lejla i Ajla Oruč. Ispred kuće Ibrice zatekli smo brojnu rodbinu, prijatelje i komšije koji su došli da izraze saučešće neutešnoj porodici.

Kako su rekli njen ujak Zikret i tetić Amer, očajna majka nije u stanju ni sa kim da razgovara, dok je oca, inače policajca, tužna vest zatekla u Nemačkoj, gde boravi na godišnjem odmoru.

– Šta da vam kažemo, tragedija nezapamćena. Koliko smo upućeni, Almir je po njih došao, jer su se dogovorili da izađu u grad na kafu kako bi proslavili rođendan Ajle Oruč. Njoj je danas, zapravo, rođendan, ali su juče (prekjuče, op. a.) odlučili izaći. Eto, nije ga proslavila, kao što neće ni naša Ajla Ibrica – kroz suze nam pričaju Zikret i Amer.

Prema njihovim rečima, svi su se međusobno poznavali još od prvog razreda osnovne škole.

– Sve su zajedno radile, družile se i, eto, zajedno otišle i u smrt. Ovo je sada život bez života. Dovimo Alahu da makar Ajla preživi – jecajući kažu Zikret i Amer.

Mučna situacija

Nedaleko od kuće Ajle Ibrice nalazi se i kuća sestara Lejle i Ajle Oruč, gde smo zatekli brojna vozila. Svi žele da makar stisnu ruke neutešnim roditeljima i da izraze saučešće… Roditelji su, kako nam kažu komšije, van sebe.

Možda Vas zanima   GROB I DOM ESME REDŽEPOVE ŠOKIRALI DRUŠTVENE MREŽE: "Zaključak se nameće sam od sebe – ljudi su go***!"

– Bili su u bolnici kod Ajle. Nadaju se da će se izvući. Ona je na aparatima i samo daj, Bože, da izdrži njeno srce. Njene roditelje u životu drži još samo ta nada da će makar Ajla preživeti – govore nam komšije.

Roditelji nisu mogli govoriti, baš kao ni članovi porodice. Mučnu i identičnu situaciju zatekli smo i ispred kuće Nađe Neradin u Zoviku kod Hadžića. Njen otac, jecajući i brišući suze s lica, kaže da nema šta da kaže i da bi volio da se sve ovo nije ni dogodilo.

Prazna kuća

U kući Almira Ejubovića novinari nisu zatekli nikoga. Komšinica je rekla da su mu roditelji otišli u posetu u bolnicu.

– Nije ni njima lako. Nema tri mlada života, Bože dragi – kaže nam komšinica.

 

Nije ni podigao vozačku dozvolu

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, terenac BMW X5 vlasništvo je oca Almira Ejubovića i nije registrovan. Na prednjoj i zadnjoj strani imao je nepripadajuće registarske oznake (689-M-155) i (669-E-I55). Interesantno je da je vozilo pre nesreće bilo na prodaju. Komšije nam pričaju da je Ejubović tek nedavno položio vozački ispit te da čak nije ni stigao podići vozačku dozvolu.

Nastavnik Ferid Ramić: Molimo se Alahu da makar Ajla preživi

Ferid Ramić, nastavnik fizičkog koji je u osnovnoj školi predavao nastradalim devojkama, iako u šoku, smogao je snage te nam je ispričao neke jezive detalje u vezi s nesrećom.

Možda Vas zanima   Dječaka je boljelo oko, doktor je slikao i uveličao zlo koje je vidio: Istog momenta je malog poslao na operaciju!

– On (Almir Ejubović, op. a.) divljao je kroz selo i pre nesreće. Kamo sreće da su ga tada zaustavili, da se nešto uradilo… Ali, vreme se ne može vratiti, šteta je već napravljena i ništa se neće dobiti da se sada nekome skida glava – kaže Ramić.

Otkrio nam je da je razgovarao sa jednim od policajaca koji su bili na uviđaju.

– Ispričao mi je da je pre nesreće pretekao dva vozila te da se u momentu nesreće kazaljka zakucala na 244 kilometra na sat – kaže Ramić.

Prema njegovim rečima, ovakvu tragediju ne pamte na području opštine Hadžići još od vremena kad su nastradale Masleše u saobraćajnoj nesreći.

– Ovo je još veća tragedija, jer je reč o devojkama. Dovimo Alahu da makar Ajla Oruč preživi. Sve su to divne devojke i niko vam u selu neće reći nijednu ružnu reč za njih – zaključio je Ramić.

(Izvor: espreso.rs / Dnevni avaz)