Devojčica se bezbrižno igrala napolju, a sutradan se probudila polu paralizovana!

Amanda Luis i njen muž su proveli divno vreme igrajući se napolju sa svojom devojčicom, međutim, uveče su primetili neke promene kod nje. Evelin je počela da se ponaša pomalo čudno kada je došlo vreme za spavanje. Nije želela da stoji nakon kupanja, kako bi obukla pidžamu. 

– Pomogla sam joj i stavila u krevet. Bila je malo uznemirena, pa sam na kraju spavala s njom – piše svoju priču Amanda na Fejsbuku. 

– Ujutru je imala problem da stoji, jedva je mogla da hoda ili puzi, a takođe i da koristi ruke. Snimili smo je kako bismo poslali porodici da vide da li imaju neku ideju šta bi to moglo da bude. Odličili smo da je odmah odvedemo u hitnu jer su joj se simptomi pogoršavali.

Možda Vas zanima   HOROSKOP ZA PETAK, 1. DECEMBAR 2017. GODINE

Na svu sreću, kada su stigli, primili su ih veoma brzo. Doktor je pričao sa njima i rekao da je tokom 15 godina video oko 7-8 dece njenih godina sa identičnim simptomima i da najverovatnije ima krpelja. Pregledali su je, pročešljali veoma dobro kosu i zaista našli tamo krpelja. 

Ovo stanje se zove paraliza krpelja. Takođe može da pogodi pse i može biti fatalna. 

Evelin su izvadili krpelja, a već sutradan je počela da bude ona stara.

Njeni roditelji su želeli da podignu svest o opasnosti koja vreba kada su krpelji u pitanju,  kako bi i drugi roditelji videli o čemu se radi. 

Preporučujemo Vam i ovo:

Možda Vas zanima   Lijek od samo 2 sastojka koje imate: Odmah deluje, domaći lek za herpes na usnama