Divne ideje za dizajn kapije vrta

Kapija je prva stvar na osnovu koje posetilac stiče utisak o vašem vrtu,  pa bi stoga trebala i da odražava stil vrta.

Može se reći da su dobro dizajnirana vrtna vrata važan deo ukupnog pejzaža vrta. Zato treba da budu drugačija, inovativna i kreativna. Ako želite da vam vrt izgleda fantastično, pustite mašti na volju i kad je baštenska kapija u pitanju.

kreativna vrata za vrt 1

Stari bicikl, koji je odslužio svoje i sad je zamenjen novijim modelom, ne mora da završi na otpadu kao staro gvožđe. Uz malo kreativnosti bicikl može da postane sastavni deo kapije vrta. Tako će uvek biti pred očima, podsećajući vas na vreme i mesta koja ste zajedno obilazili.

Možda Vas zanima   Piši - briši zidovi za prave kreativce.

 

kreativna vrata za vrt

Evo interesantne ideje za ljubitelje korišćenja prirodnog materijala u izgradnji. Svako je ponekad za vreme šetnje prirodom nabasao na neku interesantnu grančicu, koja je sama po sebi ukras – umetničko delo prirode. Ako sakupite nekoliko takvih grana, ovaj projekat će vam pružiti ideju kako na kreativan način možete da ih uklopite u celinu, koja zajedno sa drvenim ramom čini divnu kapiju.

kreativna vrata za vrt

I stare poljoprivredne alatke mogu da postanu deo umetnički oblikovane kapije vrta. Nekada su obrađivale taj vrt, a sada stražare na ulazu i čuvaju ga od nasrtaja uljeza. Naravno, za ovakvu kreaciju, pored interesantnih alatki, potrebno je da imate i umetnički afinitet, kako bi na pravi način uklopili svaki komad u jedinstvenu celinu. Sigurni smo da će ova kapija privući pažnju prolaznika, jer je to prva stvar na osnovu koje posetilac stiče utisak o vrtu iza kapije.

Možda Vas zanima   NEMA ŽULJEVA, OBLIK OSTAJE ISTI: Genijalan trik sa kojim ćete razgaziti vašu obuću za 2 minute!

kreativna vrata za vrt

Ova kapija u vidu raznobojnih drvenih bojica i gumice, označava da je vrt mesto na kome neki đak ili više njih provodi slobodno vreme. Zaista, kome detetu se ne bi dopala ovakva kreativna kapija. A ono što je takođe bitno je to što za izradu ovakve kapije ne treba puno skupog materijala. Boje su ovde najveći trošak. Od ostalog materijala potrebni su samo okrugle gredice i nekoliko poprečnih dasaka za potporu i povezivanje gredica. Deca će sa oduševljenjem učestvovati u izboru boja i farbanju gredica. Na kraju, kada su gredice osušile od farbanja možete da postavite i gumicu, tj. parče deblje daske sa koso isečenim ivicama u obliku gumice i obojenu u dve boje.

Možda Vas zanima   Žene, obavezno sebi napravite kremu od peršuna, evo i zašto (RECEPT)