Evo šta se dešava u telu ako pijete vodu sa sodom bikarbonom

Evo šta se dešava u telu ako pijete vodu sa sodom bikarbonom

Zašto treba da pijete vodu sa sodom bikarbonom – naučnici dokazali čudotvorno dejstvo sode bikarbone na organizam!

Verovatno imate sodu bikarbionu u kuhinji i čuli ste za neka njena lekovita dejstva, ali sada je nauka potvrdila – soda bikarbona može da leči i spreči opasne bolesti, piše Lepa & srećna.

Istraživanja dokazuju da ako pijete sodu bikarbonu, možete da olakšate tegobe i ublažite reumatoidni artrituis. Dokazano je da soda bikarbona pozitivno utiče na smanjenje upala kod zglobova. Pacijenti koji su pili sodu bikarbonu sa vodom nakon samo 2 nedelje imali su manje ćelija imunog sistema koje podstiču upalu, a više onih koje je umiruju.

Možda Vas zanima   7 NAMIRNICA KOJE IZBACUJU ČIST OTROV AKO IH PODGRIJETE

Prema dokazima istraživanja, ovakvi procesi, odnosno prelazak iz upalnog u protivupalno stanje uz pomoć sode bikarbone, primećen je i u bubrezima, krvi i slezini. Dokazano je i da je vid terapije sa sodom bikarbonom potpuno bezbedan.

Takođe, u ranijim istraživanjima je dokazano da soda bikarbona utiče na smanjenje kiseline u gastro traktu trudnice i tako smanjuju rizik od porođaja carskim rezom.

Soda bikarbona ima i blagotvorno dejstvo kod pacijenata kojima je uvećana slezina i utiče na smanjenje upale u mnogim organima.

Ako se odlučite da probate terapiju sa sodom bikarbonom, onda svakog dana razmutite pola kašičice sode u čaši vode, odnosno 3 g sode na 2 dl vode.

Preporučujemo Vam i ovo:

Možda Vas zanima   Dr. Suljagić: Šetnja uz jutarnje sunce odgovara koži