Iskreno priznanje žene koja je napunila 40 godina: “Prestara sam za ove stvari…”

Iskreno priznanje žene koja je napunila 40 godina: “Prestara sam za ove stvari…”

Godine ne trebaju da nas sputavaju i bacaju u depresiju. Trebamo biti veseli i truditi se da budemo zadovoljni sobom. Jedna žena koja je napunila 40 godina je napisala pismo koje je mnoge navelo na razmišljanje:

” Sada kada sam napunila 40 godina sam spoznala prave vrijednosti života. Inače sam se pola života osvrtala za mišljenjima drugih ljudi. Ne želim više šutjeti kada mi neko kaže nešto što mi ne odgovara.

Ne želim klimati glavom ili se složiti sa svakim glupim i samodovoljnim čovjekom. Ne želim šutjeti na nepravdu. Kada vidim da nešto nije u redu, želim naglas vikati jer je život postao prekratak da bi se o nepravdi šutjelo.Prestara sam da se brinem kako izgledam drugim ljudima.

Možda Vas zanima   RODITELJI, DOBRO UPAMTITE: Evo zbog čega francuska djeca nikada nemaju izljeve bijesa

Dovoljno sam stara da znam da sam najljepša takva kakvu me Bog stvorio. Imam bore, sjeda mi je svaka druga dlaka, ali sam tek sad zadovoljna sama sobom. Pitanje: “Šta će susjedstvo reći” me već odavno ne dotiče.

Prestara sam za neudobnu obuću. Sada gledam da me ništa u životu ne ograničava, a  moje kretanje je godinama ograničavala visoka potpetica.

Prestara sam da se izvinjavam za svinjac u kući.  Prestara sam za nagomilavanje stvari u kući.

Svinjac mi je u kući jer imam nešto pametnije za raditi od čišćenja. Eto, zato ovako izgleda i da, kuća mi nikad nije čista “kao apoteka!”

Imam dovoljno godina da znam ko mi odgovara, a ko ne. Prestara sam da bih se družila s ljudima koji mi ne odgovaraju.Prestara sam da nalazim samo dobro u svakom čovjeku.

Možda Vas zanima   Poznat vam je osjećaj kad vam se tijelo odjednom TRZNE dok tonete u san? Evo zbog čega je to…

Ako je neko učinio nešto loše, a to je učinio iz loše namjere, nema šanse da ga više opravdavam. Djela govore više nego riječi. Sada sam dovoljno stara da samo kažem: “Dragi moj, ti (zasad) nisi dobra osoba!”  i produžim dalje.”

Preporučujemo Vam i ovo:

Možda Vas zanima   Zbog nje ćete da pratite nogomet!Kada igra Meksiko svi gledaju kako ona navija!!