Kako je Nebojša Glogovac preminuo tako brzo od saznanja da je bolestan? Opasnost od podmuklog zla vreba svakog od nas, primetite ga dok ne bude kasno

Kako je Nebojša Glogovac preminuo tako brzo od saznanja da je bolestan? Opasnost od podmuklog zla vreba svakog od nas, primetite ga dok ne bude kasno

Jedno od najčešćih i najsmrtonosnijih malignih oboljenja u Srbiji je karcinom pluća.

Velikan srpskog glumišta i fimskog platna Nebojša Glogovac (49) jedan je od 10 do 15 osoba obolelih od karcinoma pluća kod kojih su se simptomi ove bolesti pojavili kasno kada je već bilo teško izboriti sa njom. Pobedila je njena podmuklost.

Njega je bolest odnela za samo dva meseca. Agresivan kancer pluća koji se “rodio” u njegovim plućima, brzo je matastazama napao i njegovu jetru zbog čega nije mogao da se operiše uprkos svim naporima lekara.

Možda Vas zanima   Poslušala je majku i dodala 2 sastojka u svoj šampon: Kosa joj sada izgleda fenomenalno i više ne opada!

– U negde 10 do 15 odsto karcinom pluća ne daje nikave simptome već se slučajno otkrije pregledima drugim povodom. To može da se dogodio kod svih vrsta krcinoma pluća nevezano za tip. Bolest je takva, podmukla, a i kada ima simptome, nažalost, ona bude kasno otkrivena. Jer, ti simptomi najviše odgovaraju pušačkom bronhitisu ili hroničnom opstruktivnom bronhitisu pa ljudi kada imaju neku od te dve bolesti ne sumnjaju da je došlo do pogoršanja jer se znaci bolesti zaista preklapaju-kaže za Telegraf.rs jedan od stručnjaka za karcinom pluća koji je, inače, bio upoznat sa borbom Nebojše Glogovca.

Ovo oboljenje, koje je opisano još 1531. godine kao neobična bolest među rudarima koji su kopali rudu bakra, gvožđa i drugih metala, bilo je dosta retko pre šest decenija.

Možda Vas zanima   Na putevima u regionu pojavili se drumski prevaranti, EVO KAKO VARAJU LJUDE

Danas je kancer pluća jedno od najčešćih i najsmrtonosnijih malignih oboljenja u Srbiji. Sa više od 5.500 obolelih i više od 4.500 umrlih naša zemlja zauzima neslavno drugo mesto u Evropi.

Stručnjaci kažu da broj novoobolelih poslednjih desetak godina značajno raste u Srbiji, nasuprot većini zemalja u Evropi u kojima permanentno opada.

 *Foto: Univeristy of Iowa / Soll Laboratory

Muškarci najviše obolevaju tako što..

Nastavak teksta

Preporučujemo Vam i ovo:

Možda Vas zanima   Djevojka pravi selfie sa muškarcima koji je uznemiravaju na ulici, a ovo je razlog… (FOTO)