NAJBOLJA PRIČA MESECA! Evo šta se desi kad Turčin u Srbiji razume NIŠ umesto NIS!

NAJBOLJA PRIČA MESECA! Evo šta se desi kad Turčin u Srbiji razume NIŠ umesto NIS!

 

Tako bi Turčin veoma brzo obavio sve što je potrebno, vratio se i platio kaznu, te nastavio put kroz Srbiju bez ikakvih problema.

Naplatne rampe širom Srbije stecište su najbizarnijih izgovora, priča, tužnih sudbina… svega što može da posluži kao izgovor za izbegavanje plaćanja kazni za prekoračenje prosečne brzine na auto-putu. Ipak, naplatna rampa u Šimanovcima prednjači, zahvaljujući pobedničkoj priči jednog Turčina. Sve se odigralo pre nekoliko meseci.

Pre nekoliko meseci na red za naplatu putarine došao je jedan Turčin, a kako se ispostavilo, nije znao ni reč engleskog. Tokom provere stanja, ustanovljeno je da se malo “zaneo” i prekoračio brzinu, pa da mora da plati kaznu od 1.550 dinara kako bi nastavio put kroz Srbiju. 

Možda Vas zanima   Tražim muža, zauzvrat dajem platu i dozvoljavam neverstvo ali pod OVIM USLOVOM

Čovek kod sebe nije imao dinare, pa je uz “tarzanski engleski”, kako se u narodu kaže, pokušao da plati stranim valutama. Zaposleni su pokušavali da mu objasne da je to nemoguće, jer po zakonu, kazna mora biti plaćena u domaćoj valuti. Uz pomoć mimike, pantomime i nešto reči, natuknuli su mu da mora da se vrati do NIS pumpe, koja je veoma blizu naplatne rampe, samo što mora da se vrati nekoliko kilometara unazad, i da tamo ima menjačnicu, pa da može da zameni novac.

Tako bi Turčin veoma brzo obavio sve što je potrebno, vratio se i platio kaznu, te nastavio put kroz Srbiju bez ikakvih problema.

Možda Vas zanima   Seljak okopavao njivu, pa otkrio bure sa 600 MILIONA DOLARA! Kada je čuo čiji je novac, odmah ga je predao

Ali, ne lezi vraže!

*Foto: Tanjug/Tanja Valič

Nesrećnog čoveka nije bilo čitavog dana, a na rampu u Šimanovcima vratio se tek u večernjim satima. Kada je nekako objasnio šta je morao da uradi, i sam u šoku da je morao da vozi skoro tri sata do Niša i još toliko nazad – svi su bili zatečeni! Nikome nije bilo jasno kako je moguće da čovek nije shvatio da prolazi kroz Beograd – gde je mogao da završi šta god mu je trebalo…

Ispostavilo se da je Turčin razumeo da mora da ide do grada Niša, jer je tu najbliža menjačnica, pa je to i učinio.

(Izvor: telegraf.rs)

Možda Vas zanima   Rashladite se vlastitom klimom