NEKAD SMO ŽIVELI SREĆNO: Sećate li se ovih igračaka iz stare Jugoslavije? (FOTO)

NEKAD SMO ŽIVELI SREĆNO: Sećate li se ovih igračaka iz stare Jugoslavije? (FOTO)

Igračke su sastavni deo svačijeg detinjstva. Uz pomoć njih detinjstvo nam je bilo lepše i radosnije, a svaka pomiso na njih vrati nas u lepa i bezbrižna vremena.

Za staru Jugoslaviju vezuju nas mnoge stvari, uz šta je neizbežna i nostalgija za igračkama. Izdvojili smo neke koje su u to vreme bile popularne.

Ove igračke je za jugoslovensko, ali i strano tržište proizvodila “Mehanotehnika” iz slovenačke Izole

Igračke su poticale kreativnost i pripremale decu za neke nove i veće životne avanture. Glavna ideja je bila da se svako dete razvija i raste s osmehom na licu. Zato je i sigurnost igračaka, odnosno materijala koji su upotrebljavani, uvek bila na prvom mestu.

Možda Vas zanima   5 načina kako zadržati partnera na duge staze: Treći savjet je ključan!

“Mehanotehnika” je osnovana 1952. kao preduzeće za proizvodnju i prodaju metalnih i plastičnih proizvoda, a u početku nisu imali ni vlastitu proizvodnu halu.

 *Foto: Facebook

S rastom potražnje bili su neophodni i veći kapaciteti, pa je 1959. izgrađena nova proizvodna hala kad se preduzeće u potpunosti seli u Izolu.

Igračke iz jugoslovenske Izole su postale poznate deci širom sveta. Australija, Brazil i Kanada samo su neke zemlje u koje su se izvozile.

Sledeća strana

Preporučujemo Vam i ovo:

Možda Vas zanima   Balkanski odgoj djece - nasilje ili kazna