ODLIČAN TRIK: Učinite fuge između pločica blistavo bijelim!

ODLIČAN TRIK: Učinite fuge između pločica blistavo bijelim!

Da bi vaš dom bio besprijekorno čist,morate koristiti skupa sredstva koja mogu biti vrlo opasna za vaše zdravlje. Što bi to radili kada postoje prirodni način za čišćenje fuga između pločica možete lako pripremiti sami kod kuće.

Nakon ovog postupka, fuge ali i pločice će izgledati kao nove!

Da bi fuge bile sjajne kao prvog dana napravite sljedeću mješavinu:

Sastojci:

– 7 čaša vode (1,5 l)

– 1/3 čaše soka od limuna ili 1 jušnu žlicu limuntusa

– 1/2 čaše sode bikarbone

– 1/4 čaše alkoholnog octa

Postupak:

U 1,5 l vode rastvoriti sodu, zatim dodati limuntus ili sok od limuna i na kraju polako nasuti ocat.

Pričekajte dok prođe kemijska reakcijatada je vaša smjesa je gotova za uporabu.

Sada četkicom, ili spužvom utrljajte smjesu u fuge između pločica pred vašim očima fuge postaju čiste, a pločice dobivaju svjež i obnovljen izgled.

Vaše kupatilo je jedan od najtežih izazova, kada je riječ o vašem čišćenju.

Kupatila su zbog svoje vlažnosti pogodna za stvaranje klice i bakterije,zbog toga morate da držite vašu kupaonicu čistom.

Možda Vas zanima   NEKA PONOVO ZABLISTA KAO NOV: JEDNOSTAVAN TRIK UZ ČIJU ĆE TE POMOĆ SKINUTI SVE HRĐE SA VAŠEG ŠPORETA!

Evo jednoj genijalnog trika koji će vam pomoći!

Potrebna vam je samo svijeća!

Svjeću utrljati između pločica i nakon nekoliko sekundi vidjete ćete kako mrlje nestaju!

Svjeće će obnoviti sjaj, i pločice će biti nove do daljnjeg!

Kupatilo je mjesto u kući gdje odlazite kada želite osjećaj čistoće? Ali, nemojte biti sigurni da je kupatilo potpuno čisto.

Evo nekoliko grešaka koje pravimo u kupatilu.
1) Četkice za zube blizu šolje

Ako se četkica za zube nalazi bliže od 1.8 metara od šolje, postoji opasnost da aerosolne čestice iz toaleta lete svuda. Ako čestice odlete do četkice za zube, možete zamisliti šta sve može da se desi. Zato, zatvorite poklopac daske kada puštate vodu. Ali nemojte da je prekrivate nečim.

2) Ne mjenjate peškir često

Loša vijest za one koji ne vole da peru veš: bakterije obožavaju živjeti u peškirima. Kada ih ponovo koristite, bakterije se prenose. Ako imate bilo kakvu ranu, možete se inficirati. Ako dijelite peškir, mijenjajte ga svaki dan.

3) Dugo koristite spužvu

Možda Vas zanima   Genijalan TRIK! Ako vam se pokvari akumulator, ova stvar provereno SPAŠAVA!

Nemojte se vezivati za mrežicu za kupanje, jer morate da je bacate svake tri do četiri nedelje. Studija pokazuje da neke bakterije mogu da se razvijaju za 24 časa.

4) Ne perete ruke dovoljno

Pranje ruku je najefektivnija stvar. Studija je pokazala da 95 posto ljudi pere ruke manje od 15 sekundi. Preporučuje se da 20 sekundi trljate ruke. Možda djeluje previše, ali je bolje nego da provedete tri dana u krevetu.

5) Zavjese u kadi ne adekvatne veličine

Na mjestu gde zavesa dodiruje kadu se stvara buđ i kamenac. Najjednostavniji način da izbjegnete je da skratite zavjesu par centimetara na dnu i sa strane.

6) Hodate bosi

Mislite da je daska od šolje najodvratnije mjesto? Pogrešno. U studiji otkriveno je da na podu kupatila ima najviše bakterija. Zato čistite pod kupatila.

7) Koritite istu spužvu za sve površine

Da li sa istim sunđerom brišete kadu, lavabo i toalet? Spriječite širenje bakterija tako što ćete odvojiti više od jednog za različite površine.

8) Koristite jaka sredstva za čišćenje

Svakako, kada čistite kupatilo, želite da ubijete bakterije koje uzrokuju infekcije. Ali, bićete iznenađeni kad saznate koliko proizvoda mogu da utiču negativno na zdravlje. Ako želite da čistite prirodno, isijecite grejpfrut ili limun i sa soli trljajte površine.

Možda Vas zanima   ŠTA SVAKA TERASA TREBA DA IMA: KOMBINACIJE CVEĆA KOJE PROVERENO USPEVAJU! (FOTO) PROČITAJTE SAVJETE: 20. June 2017. poslastice Korisni savjeti 0

9) Previše perete kosu

93 procenata odraslih svakodnevno pere kosu, što je previše. Naš skalp sam proizvodi prirodna ulja koji su regenerator za kosu. Međutim, ako imate kosu koja se brzo masti, onda perite često kosu.

10)Nepravilno koristite šolju

Nekoliko studija je pokazalo da je bolje čučati nego sjediti na šolji. Naime, dok čučimo dsmanjujemo bol u abdomenu. Također, oni koji čuče brže isprazne bešiku.

11) Brisanje

Preporučuje se da se prije brisanja , obrišete vlažnom maramicom koja se može baciti u wc šolju.