OPREZ, SVAKI RODITELJ MORA OVO ZNATI: Dječak se okupao i nakon sat vremena umro!

OPREZ, SVAKI RODITELJ MORA OVO ZNATI: Dječak se okupao i nakon sat vremena umro!

Često neke naizgled male stvari mogu imati smrtonosan ishod. Npr, mnogi skoče zagrijani u vodu, tj, odmah, a trebali bi se prvo malo priviknuti na vodu i polako ulaziti.

Mnogi od nas imaju klimu i prave velike temperaturne razlike i uz to naglo izlaze iz veoma hladnog(npr. doma u kojem radi klima i to podešena na vrlo malu temperaturu) u veoma toplo (napolje).

To može imati smrtni ishod, zato se postepeno prilagođavajte više sredina i to ne naglo. Neka razlika u temperaturama ne bude veliky već u granicama normale.

Osim toga, ono što je još opasno jeste da budete zagrijani, pogotovo djeca,pa da se onda napijete vode. To nipošto ne činite.

Možda Vas zanima   HOROR U REKOVCU: Sedam dana sedela pored mrtvog supruga, zatekli smo je kako pored tela čita knjigu

Postoji mnogo slučajeva gdje je neko umro zbog neke ovakve stvari. Tako postoji slučaj desetogodišnjeg dječaka koji je bio na bazenima te odmah nakon kupanja popio puno vode.

Došao je kući, rekao da je umoran i otišao spavati. Kada je majka ušla u sobu, dječak je bio mrtav, a pjena mu je izašla n austa. To je veoma tužno, a ispostavilo se da su mu otekla plućna krila jer je nakon kupanja popio dosta vode.

Neki simptomi:

  • Otežano disanje
  • Iscrpljenost
  • Pospanost i promjena raspoloženja.

Preporučujemo Vam i ovo:

Možda Vas zanima   Imao sam 32, moja udata šefica 40 godina: Krenuo sam u njenu kancelariju – usljedio je RASPLET kakvom se NISAM NADAO