OVO JE DOKAZANO NAJBOLJI PRIRODNI LIJEK ZA PROŠIRENE VENE! – My1ife

OVO JE DOKAZANO NAJBOLJI PRIRODNI LIJEK ZA PROŠIRENE VENE!

Problem proširenih vena je nažalost čest, a mogu ukazivati i na neki srčani problem. Kako god, potrebno je da redovno idete doktoru, a da se i pored toga zdravo hranite i dovoljno krećete.

Evo koje namirnice trebate jesti kako biste riješili ovaj problem:

Borovnice ili sok od borovnica je bogat vitaminima i čiste naš organizam od toksina. Borovnica je dobra za krv, čisti krvne sudove, bogata je vitaminima, jača vid i djeluje antikancerogeno. Pomoći će vam i kod problema sa proširenim venama.

Cvekla je također bogata vitaminima, dobra je za krv i ubija ćelije raka.

Orašasti plodovi, sjemenke  su puni vitaminom E(vitamin plodnosti), ali i mnogim drugim supstancama  koje će potaći rješenje problema sa proširenih venama. Osim toga, konzumiranjem oraha ćete poboljšati memoriju.

Možda Vas zanima   Bacate niti s banane? Evo što su one zapravo!

Kokosovo ulje je jedno od najzdravijih ulja. Ubija ćelije raka, sprječava Alzheimerovu bolest, dobro je za čišćenje krvnih sudova, a plus nema kalorija, Hranu praktikujte da pripremate na kokosovom ulju. Dobro je i za kosu, kožu, a djeluje i kao prirodni izbjeljivač zuba.

Kako biste ublažili bolove zbog proširenih vena, napravite smjesu od kokosovog ulja i 3-5 kapi eteričnog ulja. Masirajte ta područja ujutru po nekoliko minuta. Radite to nekoliko sedmica.

Kurkuma je jedan od najzdravijih začina jer ubija ćelije raka, djeluje antiupalno i jača naš imunitet. Dodajite je što više hrani ili  pijte sa vodom ili mlijekom.

Savjetujemo vas također da jedete što više paradajza jer je dobar za srce i zelenog povrća.

Možda Vas zanima   LOŠ ZADAH I KAMENAC JE OD SADA PROŠLOST: Samo sa jednim sastojkom ćete popraviti zdravlje vaših usta, rešiti se kamenca i lošeg zadaha!