Malo šta može da se uporedi s ljubavlju i privrženošću koju psi osćaju prema svojim vlasnicima. Ova priča to itekako potvrđuje, a zbog dirljivog gesta kuce Tonija, sigurno će vam zasuziti oči.

Tonijev vlasnik, Argentinac Hesus Hueće pre nekoliko dana popeo se na visoko drvo ispred svoje kuće kako bi skratio grane. Međutim, okliznuo se i pao s drveta pravo na beton pri čemu je izgubio svest. Prilikom pada i udara zadobio je težu povredu vrata i kad je došao svesti nije mogao da se pomeri.

Komšije su pozvale hitnu pomoć i kada su bolničari došli, zateklisu dirljiv prizor. Pas Toni je ležao preko svog vlasnika sve vreme. Čak i kad su bolničari Hesusu stavljali kragnu oko vrata i pregledali ga, Toni ga je čvrsto grlio šapama i nije hteo da se pomeri. Bio je uplašen i nije skidao pogled s lica svog vlasnika.

Možda Vas zanima   Vojska ga je ostavila da trune u zatvoru paklenih 14 godina. Kada je izašao, svima se osvetio na način koji čovečanstvo još nije videlo! Evo i kako

Srećom, Hesusove povrede nisu bile teške, ali su ga bolničari svakako ambulantnim kolima prevezli do bolnice na ispitivanje. Toni je uporno pokušavao da uđe u ambulantna kola, nije želeo da Hesus ode bez njega. Srećom, nakon nekoliko sati, Hesus se vratio kući i Toni je bio presrećan.

Ova dirljiva priča brzo se proširila svetskim medijima, pa je Hesus bio u prilici da da i nekoliko izjava novinarima, a u jednoj od njih objasnio je toliku privrženost svog mezimca:

  • Jednog dana šetao sam ulicom i ugledao preslatkog uličnog psa. Rešio sam da ga povedem kući i da od tog trenutka on bude moj mezimac. Dobio je ime Toni, i zavoleo sam ga beskrajno, kao i on mene. Svakog dana kao da mi zahvaljuje što sam mu pružio dom i ljubav, uvek je razdragan i srećan, i nikada se ne odvaja od mene. Prati me u stopu. Za mene on nije pas, već moj sin – rekao je Hesus.
Možda Vas zanima   Starica se molila pred let,pa avion kasnio pet sati!