PRIMIJETILI STE KRVRŽICU ISPOD PAZUHA? Ovo su mogući uzroci, a evo kada je simptom karcinoma!

PRIMIJETILI STE KRVRŽICU ISPOD PAZUHA? Ovo su mogući uzroci, a evo kada je simptom karcinoma!

Kvržica ispod pazuhaobično znači da imate povećani limfni čvor. Ako ste je primijetili, ne paničarite. Vaši limfni čvorovi su dijelovi limfnog sustava i bore se protiv bakterija i infekcija. U većini slučajeva kvržica ne predstavlja razlog za brigu i nestane sama od sebe za nekoliko dana. Ipak, ako se pojavi uz druge;simptome, može biti zloćudna.

Mogući uzroci

Natečeni limfni čvor

Limfni čvorovi u pazuhu mogu nateknuti ili se upaliti kad se bore protiv kancerogene stanice tumora ili jednostavne klice. Ove vrste kvržice su obično mekane na dodir i nalaze se pod kožom. Infekcija ruku ili prsa može dovesti do povećanja limfnih čvorova. To može dogoditi zbog infekcija koje zahvaćaju cijeli organizam kao što su herpes, lupus, AIDS i mononukleoza.

Možda Vas zanima   PROLJETNE ALERGIJE: Prirodno liječenje, prirodni antialergici!

Liječenje: Poseban tretman ovakve kvržice nije potreban. Ona nestane sama od sebe. Možete isprobati neke lijekove protiv bolova i tople obloge da ograničite nelagodu. Ako je uzrok naticanja bakterijska infekcija, možete uzeti antibiotike.

Gnojna upala znojnih žlijezda

Imate li ispod pazuha kvržicu koja boli na dodir? Bolna kvržica kod žena i muškaraca u tinejdžerskim godinama može biti simptom 

Nastavak klikom OVDJE

Preporučujemo Vam i ovo:

Možda Vas zanima   Bolovi u šaci i ruci