PRIRODNI LIJEK ZA KRVARENJE NOSA: Zaustavlja krvarenje MOMENTALNO!

Krvarenja iz nosa može biti baš zastrašujuće, ali ono obično nije znak nečeg ozbiljnog i većinom se može liječiti i kod kuće.

Krvarenje se javlja iz samo jedne nosnice. Ako je krvarenje dosta teško, krv može napuniti i drugu nosnicu na zahvaćenoj strani te izliti se u drugu nosnicu i tako uzrokovati krvarenje sa obje strane.

Najlakši način da zaustavite krvarenje jeste štipanje nosa, to šalje pritisak na tačku krvarenja u nosne pregrade, koji odmah zaustavljaju protok krvi.

Sjedite uspravno i glavu nagnite blago prema naprijed. Nemojte nikada naginjati unazad jer to može biti jako opasno i dovesti do povraćanja.

Stisnite mekani dio nosa ispod koštanog mosta. Činite to 5 minuta i udišite kroz usta. Otpustite pritisak polako i mirno sjedite 5 minuta. Ponavljajtesve dok se krvarenje ne zaustavi. Također nemojte puhati nos.

Možda Vas zanima   Samo 1 kap OVOG ULJA u vodi napraviće čuda za vaša PLUĆA! (Posebno za pušače)

Još jedna dobra metoda za zaustavljanje krvarenja jeste sa lukom. Luk ima sredstvo za zgrušavanje krvi te je bogat sa vitaminom C i bioflavonoidima koji jačaju oštećene krvne žile.

Metoda 1:

Luk izrežite na debele kriške. Pritisnite jednu krišku pod nos i inhalirati. Krvarenje će se
zaustaviti za nekoliko minuta.

Metoda 2:

Stavite dvije ili tri kapi svježe izvađenog soka od luka u svaku nosnicu.

Ovo ponovite ako je potrebno.

Preporučujemo Vam i ovo:

Možda Vas zanima   OTKRIĆE KOJE JE IZENADILO I SAME LJEKARE: OVO JE UZROK SVAKOG PETOG SRČANOG UDARA!