REAGUJTE NA VRIJEME: Ako imate bolove u ramenu to može ukazivati na probleme jednog od najvažnijih organa u vašem tijelu! – My1ife

REAGUJTE NA VRIJEME: Ako imate bolove u ramenu to može ukazivati na probleme jednog od najvažnijih organa u vašem tijelu!

REAGUJTE NA VRIJEME: Ako imate bolove u ramenu to može ukazivati na probleme jednog od najvažnijih organa u vašem tijelu!

Bol u ramenu vrlo je čest simptom, a postoje mnogi mogući uzroci ovog problema. Vrlo je važno utvrditi preciznu dijagnozu, kako bi odgovarajući tretman bio usmjeren na liječenje uzroka boli. Bol u ramenu najčešće se pojavljuje kao posljedica fizički teškog i iscrpljujućeg posla te pretjeranog i nepravilnog vježbanja.

Zglob ramena je jedan od najpokretljivijih, ali samim tim i jedan od najnestabilnijih zglobova u tijelu. Upravo rame najviše puta dnevno koristimo u svakodnevnim aktivnostima poput češljanja, oblačenja, hranjenja, vježbanja, vožnje automobila.

Bol u desnom ramenu javlja se kod malog broja bolesti, te ju je bitno razlikovati. Ako je ta bol posljedica upale mišića – bit će dovoljno nekoliko dana štedjeti ruku i odmarati te se suzdržavati od radnji koje mogu pojačati intenzitet boli.

Možda Vas zanima   IMATE LI OVAKVU CRVENU TAČKU NA KOŽI: Odmah kod doktora, ako izgleda kao ova desno!

Međutim, ako je bol dugotrajna i traje duže od nekoliko tjedana ili mjeseci – vrijeme je da potražite liječničku pomoć. Bol u desnom ramenu javlja se kao posljedica burzitisa, sindroma smrznutog ramena, ozljede, sindroma karpalnog tunela te upale tetive.

Bol u lijevom ramenu može biti izazvana ozbiljnijim stanjima od prethodno navedene upale mišića. Ljudi koji se žale na bolove u lijevom ramenu i lopatici koji ne prestaju ni nakon primjene analgetika uglavnom odlaze na prijem hitne pomoći gdje im se vrlo često dijagnosticiraju jasni znakovi akutnog infarkta srca.

Sledeća strana

Preporučujemo Vam i ovo:

Možda Vas zanima   Ove ljetne namirnice pomoći će vam da se riješite nadutosti!