Rešenje za gljivice na nogama – My1ife

Rešenje za gljivice na nogama

Gljivične infekcije na koži stopala su vrlo česte.

 

One uključuju atletsko stopalo, lišajeve i druge slične infekcije. Gljivice se mogu pojaviti na mekoj koži između prstiju, na gruboj koži tabana ili na noktima. Ako ih lečite, one nisu opasne, ali ako ih zanemarite, mogu dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema koji mogu otežati kretanje ili uzrokovati odumiranje noktiju.

Atletsko stopalo (tinea pedis)

To je vrlo česta gljivična infekcija koju nemaju isključivo atletičari i sportisti. Gljivica koja ga uzrokuje najbolje raste u toplom ili vlažnom okruženju kao što su cipele, čarape, bazeni, svlačionice i podovi javnih tuševa. Ona uzrokuje guljenje i crvenilo kože, svrab, peckanje, a ponekad plikove i čireve.

Možda Vas zanima   Ako vidite OVO na zglobu ruke, zaustavite sve što radite i odmah idite liječniku – Razlog je zastrašujući!

Češće se javlja kod osoba koje nose uske cipele ili dele tuš i bazen. Najlakše ćete prepoznati atletsko stopalo po guljenju i pucanju kože između nožnih prstiju. Ono se najpre pojavljuje između dva najmanja prsta praćeno jakim svrabom.

Lečenje atletskog stopala

  • Menjajte obuću češće ili pronađite one koje “dišu”
  • Nosite pamučne čarape
  • Pronađite dodatan način da vam prsti budu suvi, kao što je postavljanje tkanine između prstiju.
  • Spavajte više, jer manjak sna može uticati na razvoj gljivica, kao i loša ishrana
  • Budite aktivniji, jer tako podstičete lučenje toksina iz tela, a ne njihovo taloženje u organizmu
  • Pronađite dobru antifungalnu kremu
  • Nemojte lakirati nokte na nogama dok lečite atletsko stopalo
Možda Vas zanima   Nevjerovatna ljekovita svojstva: Recept kako se pravi ulje od kantariona!

Lišajevi (tinea corporis)

Lišajevi se mogu pojaviti na koži celoga tela, a najčešće ih nalazimo na rukama i nogama. Izgledaju kao kružna, crvena upaljena rana. Takvo stanje je često propraćeno ljuštenjem kože. Spoljašnji deo može biti izbočen, dok je koža na sredini ravna. Lišajevi se mogu pojaviti samostalno ili u grupama.

Lišajevi se mogu preneti direktnim kontaktom s obolelim osobama ili životinjama, ali i preko odeće ili nameštaja. Toplina i vlažnost važni su faktori kada je reč o širenju zaraze. Lišajevi su estetski odbojni, ali nisu ozbiljan razlog za brigu.

Lečenje lišajeva

Lišajevima se najčešće na kraj staje pomoću antifungalnih krema.

Preporučujemo Vam i ovo:

Možda Vas zanima   REAGUJTE NA VRIJEME: Ako imate BOLOVE u RAMENIMA, to može ukazivati ​​na probleme sa jednim od NAJVAŽNIJIH ORGANA u tijelu!