U jednom trenutku je jeo grožđe, u sljedećem je uslijedila TRAGEDIJA: Da sam znala OVU STVAR sin bi mi danas bio živ Advertisement

Da će im se djeca udaviti – vjerovatno je najveći strah svakog roditelja. Za to imaju dobar razlog! Ovim ljudima se to i dogodilo, sada upozoravaju…

Jezivo je i zamisliti sliku kako se vaše dijete davi, a vi pokušavate da mu date vještačko disanje. Ali, da biste mu pomogli, morate da znate i kako. Ema Karver je svog sina izgubila, jer nije znala kako da mu pomogne.

Naime, dok je kupovala namirnice u supermarketu, dječak se vrzmao oko nje sve dok u jednom trenutku nije čula da se davi.

Uvidjela je da je mali Ajan našao grožđe na jednoj polici i stavio ga u usta, dok ona nije gledala.

Možda Vas zanima   Doveli su konja na sahranu vlasnika, a njegov potez rasplakat će i one sa kamenim srcem (Video)

– Bacila sam sve iz ruku i počela da ga udaram u grudi, ali grožđe mu se zaglavilo u nosu – rekla je gospođa Karter.

Hitnoj pomoći je trebalo samo šest minuta da stignu, ali i tada je već bilo kasno.

– Čini mi se kao da je sve ovo ružan san – rekao je Muhamed, otac dečaka.

Nesrećni roditelji sada čine ono što im je preostalo – žele da podignu svijest drugih roditelja. Oni su se odmah poslije nesrećnog događaja upisali na časove prve pomoći i sada to isto savjetuju i druge roditelje.

Mala deca se, maltene, sa svime mogu ugušiti – novčićima, dugmićima, balonima, orasima, mesom, sirom, i da, grožđem.

Možda Vas zanima   JEZIVO: Uslikala je kuću da bi je pokazala prijateljima, kada je vidjela fotografiju ISTE SEKUNDE JE POŽALILA!

Nažalost, svi roditelji znaju koliko je teško držati dijete na oku u svakom momentu, a kada su bebe u pitanju – svaka sekunda ih može dijeliti od smrti.

Zato i jeste veoma važno da roditelji umiju da daju vještačko disanje i prvu pomoć. To može napraviti bitnu razliku u njihovim životima. To može spasiti život vašem djetetu.

 

Izvor: zena

Preporučujemo Vam i ovo:

Možda Vas zanima   Ono što je ova mala djevojčica htjela kupiti u apoteci rasplakalo je milione ljudi!