U Šapcu rođena beba rekorder: Duplo je teža od ostalih, mama Slađana nije tražila čak ni lek protiv bolova

Foto: RTS Printscreen

U Šapcu rođena beba rekorder: Duplo je teža od ostalih, mama Slađana nije tražila čak ni lek protiv bolova

U šabačkom porodilištu rođena je vicešampionska beba u težini, a mama Slađana Maksimović (30) rekorder je u težini rođene dece. Od najmanjeg drugara Teodora je teža više nego duplo od većine beba i duža za 8 centimetara.

Sa 5 kilograma i 600 grama dobila je vicešampionsku titulu u porodilištu, odlične ocene, ime jedne carice i neskrivenu radost majke zbog najteže bebe u porodici Maksimović u Krnulama.

– Bila sam velika, svi su mislili da nosim trojke, ali ja sam se borila da budem što aktivnija, više sam jurila sa decom i sve je izašlo bez problema – kaže mama Slađana.

Možda Vas zanima   Iako su joj govorili da je to nemoguće, ona je rodila PRVO DETE sa 53 godine

Sa četvoro dece na rođenju teške ukupno 20.550 grama Slađana je rekorder među majkama.

– Sve prirodno, bez epidurala, bez tableta za bolove, bez ičega, bez ikakvih komplikacija – navodi ona.

Pre 12 godina sa 5 kilograma i 250 grama stigao je Dušan, potom najsitnija Katarina sa 4 kilograma i 200 grama, a dvogodišnjoj Milici rođenoj sa 5,5 kilograma, titulu je sada preuzela 100 grama teža Teodora.

– Svi su iznenađeni sa kilažom, a ja sam presrećan, obradovao sam se kad mi je supruga javila, naravno da sam morao duplo da častim – objašnjava otac Slobodan Maksimović.

Najkrupnija beba rođena u Šapcu teška je 6 kilograma i 200 grama. Bucmasti podmladak u porodilištu nije retkost.

Možda Vas zanima   Krompir salata recepti za svaku domaćicu

– Sve je više majki koje rađaju krupnu decu, ja im čestitam na hrabrosti i najčešće su takvi porođaji prirodnim putem i bez komplikacija – navodi dr Dragan Milošević, načelnik odeljena ginekologije i akušerstva Opšte bolnice Šabac.

Teodorina mama kaže da bebe obično po rođenju nose odeću veličine 56, a da će njena ćerka odmah u garderobu veličine 74.

U nešto manje benkice i štramplice će i drugar iz sobe. Sa pet kilograma Marko je kažu srećne majke, po težini pravi momak za Teodoru.

(Izvor: alo.rs)

Preporučujemo Vam i ovo:

Možda Vas zanima   Djevojke se obukle provokativno, ali zbog jednog detalja im se sada smije cijeli svijet! (FOTO)