Ubojica i kanibal koji je postao celebrity

Issei Sagawa je 1981. namamio svoju fakultetsku kolegicu u svoj stan u Parizu, ubio je, njezin leš silovao a zatim je pojeo. Nije dugo proveo u zatvoru. Danas mirno živi u Japanu, daje intevrjue, piše knjige…

Japanac Issei Sagawa niti dan nije proveo u zatvoru iako je svoju mladu i lijepu kolegicu izrezao na komade i pojeo. Proveo je, doduše, 15 mjeseci u ludnici. ali to je bilo to. Iz ludnice je izašao kao slobodan čovjek i od tada u svojoj zemlji živi kao celebrity.

Issei Sagawa rođen 1949. u imućnoj obitelji u japanskom gradu Kobeu i briljantan student kojem su svi predviđali svijetlu budućnost. Otišao je u Pariz studirati književnost na prestižnoj Sorboni.

Kako je oduvijek ludovao sa visokim i zgodnim bjelkinjama za oko mu je zapela kolegica s fakulteta 25-godišnja lijepa Nizozemka Renee Hartevelt. Sprijateljili su se, počeli družiti, sviđao mu se njezin lijepi osmjeh i vesela narav.

Možda Vas zanima   ŠTA VI MISLITE O TOME? REZULTATI ISTRAŽIVANJA: LJUDI VIŠE VOLE PSE NEGO DRUGE LJUDE

Neke dijelove skuhao, neke jeo sirove

Jednu večer pozvao je u svoj stan na večeru. Ona mu je 11. lipnja 1981. došla u posjetu, a ta večer bila je njezina posljednja u životu. Ubio ju je hicem iz puške u leđadok je sjedila za stolom.

Zatim je napravio ono što mu je od prvog trenutka bio plan. Pojesti je. Izrezao je komade njezine stražnjice, bedra i dojke te ih je pojeo. Neke dijelove je skuhao a neke pojeo sirove. Osakaćeno tijelo je silovao.

Odabrao je Renee zato što mu je bila iznimno lijepa i zdrava, a te je karakteristike Issei htio za sebe. Smatrao je da će njena energija prijeći na njega ukoliko je pojede.

Proglasili ga ludim i vratili u Japan

Jeo ju je puna dva dana, a meso je opisao kao meko i bez mirisa. Okusom ga je podsjećalo na tunu. Ostatke tijela je spakirao u kofere i odnio u park, ali ga je netko vidio pa je uhićen pet dana kasnije. Sve je priznao, a francuski psiholozi su ga proglasili ludim. Vratili su ga u rodni Japan gdje su ga smjestili u ludnicu. Kako su francuske vlasti smatrale da je slučaj zatvoren time što je proglašen ludim i deportiran u svoju zemlju, japanskim kolegama nisu poslali dokumente protiv Isseija. Sud u Japanu mu ništa nije mogao.

Možda Vas zanima   TINEJDŽERKA TVRDI DA NOSI ISUSA HRISTA U STOMAKU. KADA SU URADILI ULTRAZVUK, SKAMENILA SE (VIDEO)

Uskoro je u Japanu postao poznata ličnost. Davao je intervjue i pisao je knjige o svojem zlodjelu. Često su ga pozivali kao gosta i u razne tv i radio emisije, pisao je recenzije japanskih restorana..

‘Žao mi je ali morao sam je pojesti’

– Kad se danas sjetim kako je Renee bila nježna zapitam se zašto sam napravio to što sam napravio i osjećam strašnu ogorčenost. Ali sam je želio pojesti. To ne znači da sam je želio ubiti, ali sam shvatio da je moram ubiti ukoliko je želim pojesti – kazao je Sagawa u jednom intervjuu

On i dan danas mirno živi u Japanu, a priznaje kako još uvijek ima kanibalske fantazije. No da više nikoga ne planira ubiti i pojesti…

Možda Vas zanima   Ono što je ova mala djevojčica htjela kupiti u apoteci rasplakalo je milione ljudi!