Ukiselite krastavce po provjerenom receptu

Ukiselite krastavce po provjerenom receptu Vrijeme pripremanja zimnice je u punom jeku a danas vam donosimo smjernice da što bolje ukiselite krastavce.

Kiseljenje krastavaca krajnje je jednostavno. Potrebni su vam kornišon krastavci – što sitniji to bolji. Dobro ih operite, posušite krpom, i složite u staklenke podjednake visine. Odaberite manje staklenke tako da se nakon otvaranja brzo potroše.

Ugurajte ih što više u svaku staklenku, tako da poslije ne “plivaju” u kiselini. U staklenke sa krastavcima možete dodati još i po nekoliko zrna bibera i grančicu kopra. Nakon što ste napunili staklenke, pripremite kiselu smjesu alkoholnog sirćeta.. Za zimnicu inače koristimo omjer 1:3, odnosno na litru alkoholnog sirćeta tri litre vode.

Možda Vas zanima   Pohovani patlidžan u rerni i tiganju - Dva načina

Kod krastavaca ova smjesa može biti i blaža i to po ovom receptu: na 2 dl alkoholnog sirćeta stavite 7 dl vode te po jednu veliku  kašiku soli i šećera. Ukoliko vam smeta šećer u zimnici, nije ga nužno dodati. Na kilogram krastavaca ide oko pola litre alkoholne smjese. Svaku staklenku napunite hladnom smjesom sirćeta do vrha, pustite da odstoji pola sata, pa ako je potrebno nadolijte još kiseline.

Zatvorite dobro poklopcem s navojem. Na dno većeg lonca stavite kuhinjsku krpu, na nju stavite staklenke pa dolijte hladne vode do dvije trećine visine staklenki. Stavite na vatru pa kuhajte dok vode ne proključa. Tada zagasite i ostavite staklene da se ohlade u vodi.

Možda Vas zanima   Tiramisu Truffles

Kad se ohlade obirišite ih i spremite u špaiz.