UPOZORENJE ZA RODITELJE: Mama poslala važnu poruku nakon gubitka bebe zbog POLJUPCA!!

Bebe su vrlo osjetljive i nažalost, vrlo lako neke stvari ih mogu dovesti u opasnost. Zato roditelji uvijek obraćajte pažnju s čim vaša djeca dolaze u dodir, s kakvim igračkama se igraju i sl. Osim toga, ne ostavljajte ih ni same jer trenutak vaše nepažnje i dijete se može ozbiljno povrijediti ili čak i gore.

Ako imate bebu, treba da znate da su bebe puno osjetljive i da se dobro informišete. Neki virus koji je možda bezopasan za ostale, može ubiti  bebu. Nažalost to se dešava i čak neke uobičajene stvari mogu za njih biti fatalne. Zaprepastit ćete se, ali vam ovdje donosimo tužnu priču o bebi koja je umrla zbog poljupca…

Možda Vas zanima   OSTAO JE U ŠOKU: VEĆ MESECIMA JE SUMNJAO DA GA ŽENA VARA A ONDA MU JE ROĐENA ĆERKA REKLA DA SE OVO DESILO

Vjerovatno se pitate kako, ali evo o čemu je riječ: Nicole i Shane Sifrit doživjeli su tragediju jer je njihova beba Mariana preminula nakon samo 18 dana života,  a razlog je to što je neko od odraslih bebi prenio herpes simplex virus 1 koji se kasnije razvio u meningitis.

Bebe mlađe od jednog mjeseca su podložne bolesti i stoga se moraju dobro paziti i zaštititi. Herpes simplex virus 1 (HSV-1) se naziva oralnim herpesom i obično se prenosi popljupcem, slinom, zaraženom hranom i pićem, kihanjem i kašljanjem.

Za odrasle nije  toliko opasan, ali za bebe jeste. Naravno i odrasle osobe trebaju otići doktoru, posebno trudnice. Rani simptomi su: gubitak apetita, temperatura, pospanost, mučnina, glavobolja..

Možda Vas zanima   MAJKA KRILA VELIKU TAJNU: Svima je bio sumnjiv ogroman račun za struju, a onda su u skladištu otkrili posao koji donosi milione (VIDEO)

Beba Mariana je samo sedam dana nakon rođenja prestala jesti, buditi se i organi su joj počeli otkazivati zbog virusa. Roditelji su shrvani bolom i žele upozoriti ostale roditelje da im svako ne ljubi, uzima i ne dodiruje dijete, pogotovo ne prvi mjesec života i da svi koji dolaze u kontakt s bebom trebaju redovno prati ruke. Ne dozvolite da svako od odraslih ima tako prisan kontakt s vašom bebom, neka sačekaju da malo poraste i razvije imunitet.

Preporučujemo Vam i ovo:

Možda Vas zanima   MUŠKARAC SA SVOJOM ŽENOM ZAKLJUČAO 92-GODIŠNJU MAJKU U PODRUM U KOJEM JE PROVELA POSLJEDNJE GODINE ŽIVOTA!