Uz 3 prosta trika uštedite 100 evra mesečno!

Uz 3 prosta trika uštedite 100 evra mesečno!

 

Donosimo sasvim realan predlog, kako možete mesečno da uštedite barem 100 evra, a da se ne grebete ni od roditelja, ni od devojke.

Sistem štednje jednog Beograđanina, koji je on sam prozvao sistem tri koverte” podrazumevao je da on živi “na tuđoj grbači” i nema bukvalno nikakve troškove. To je razbesnelo brojne građane Srbije, jer, koliko god da se teško živi, nezamislivo je živeti u toj meri “parazitski”. Zato vam donosimo sasvim realan predlog, kako možete mesečno da uštedite barem 100 evra, ukoliko imate prosečnu platu od 42.000 dinara. 

1. Ostavite cigarete:

Ukoliko ste prosečan pušač, i trošite jednu paklu dnevno, to znači da u proseku 200 dinara dajete na cigarete). Mesečno biste uštedeli i do 6.000 dinara! Pored finansijskog boljitka, vi biste poboljšali i svoje zdravlje, tako da protiv ove stavke ne postoji protiv-argument!

Možda Vas zanima   Sočna zamjena: 10 namirnica koje biste trebali jesti ako ne volite piti vodu

*Foto: Promo

2. Automobil vozite samo vikendom:

Na posao idite gradskim prevozom, i ukoliko imate prosečan automobil manje potrošnje, uštedećete i do 5.000 dinara mesečno! Čak iako ne vozite svakodnevno od kuće do posla, svakako ćete uštedeti ako nikada na posao ne idete svojim kolima. Jer, kada idete na posao i kada se vraćate, tada je najveća gužva i prosečan auto troši više benzina/dizela/gasa nego inače.

*Foto-ilustracija: pixabay.com, Telegraf

3. Pazite kada, šta i koliko jedete:

Ukoliko ne naručujete hranu na poslu, već ponesete ručak od kuće, koji svakako spremate svakodnevno, uštedećete, u proseku 150 dinara po radnom danu. To je na mesečnom nivou oko 3.000 dinara.

Možda Vas zanima   Bebu je hvatao san dok je sedela. Ono što je pas uradio, oduševilo je mamu i ceo SVET!

Zaključak: Samo uz ova tri sasvim jednostavna i logična odricanja, možete uštedeti i do 14.000 dinara, što je skoro 120 evra, dakle i više od planiranog! Ukoliko ipak, nekad poželite da “prekršite” ovaj spisak, i to je moguće – setite se da ste strogim pridržavanjem pravilnika 20 evra u plusu!

*Foto: PIxabay

Priznaćete, nije nemoguće. A, ukoliko ovo linite, i novac stavljate sa strane, za šest meseci imaćete neplaniranih 600 evra – za taj novac možete da otputujete negde lepo, ili da se pošteno “počastite”. Na vama je kako ćete sebe nagraditi.

Evo još jednog primera kako da uštedite novac: u kući ili stanu zamenite sve sijalice onim LED, koje jesu skuplje u startu od obične sijalice, ali veoma štede struju, a traju neuporedivo duže, tako da se to na mesečnom budžetu itekako oseti.

Možda Vas zanima   Kada vidite ovu stonogu na zidu NI SLUČAJNO je ne ubijajte: Evo i zašto!

Pišite nam u komentarima vaše mišljenje o našoj formuli!

(Izvor: telegraf.rs)