Uz 3 prosta trika uštedite 100 evra mesečno!

Uz 3 prosta trika uštedite 100 evra mesečno!

 

Donosimo sasvim realan predlog, kako možete mesečno da uštedite barem 100 evra, a da se ne grebete ni od roditelja, ni od devojke.

Sistem štednje jednog Beograđanina, koji je on sam prozvao sistem tri koverte” podrazumevao je da on živi “na tuđoj grbači” i nema bukvalno nikakve troškove. To je razbesnelo brojne građane Srbije, jer, koliko god da se teško živi, nezamislivo je živeti u toj meri “parazitski”. Zato vam donosimo sasvim realan predlog, kako možete mesečno da uštedite barem 100 evra, ukoliko imate prosečnu platu od 42.000 dinara. 

1. Ostavite cigarete:

Ukoliko ste prosečan pušač, i trošite jednu paklu dnevno, to znači da u proseku 200 dinara dajete na cigarete). Mesečno biste uštedeli i do 6.000 dinara! Pored finansijskog boljitka, vi biste poboljšali i svoje zdravlje, tako da protiv ove stavke ne postoji protiv-argument!

Možda Vas zanima   7 izuzetno korisnih trikova za koje većina nije ni čula, a mogu vam pomoći u raznim stiuacijama!

*Foto: Promo

2. Automobil vozite samo vikendom:

Na posao idite gradskim prevozom, i ukoliko imate prosečan automobil manje potrošnje, uštedećete i do 5.000 dinara mesečno! Čak iako ne vozite svakodnevno od kuće do posla, svakako ćete uštedeti ako nikada na posao ne idete svojim kolima. Jer, kada idete na posao i kada se vraćate, tada je najveća gužva i prosečan auto troši više benzina/dizela/gasa nego inače.

*Foto-ilustracija: pixabay.com, Telegraf

3. Pazite kada, šta i koliko jedete:

Ukoliko ne naručujete hranu na poslu, već ponesete ručak od kuće, koji svakako spremate svakodnevno, uštedećete, u proseku 150 dinara po radnom danu. To je na mesečnom nivou oko 3.000 dinara.

Možda Vas zanima   Nevjerovatna žena: Bosanka vozi autobus, sudi teniske mečeve, a radi i kao optičar, poslastičar i kozmetičar!

Zaključak: Samo uz ova tri sasvim jednostavna i logična odricanja, možete uštedeti i do 14.000 dinara, što je skoro 120 evra, dakle i više od planiranog! Ukoliko ipak, nekad poželite da “prekršite” ovaj spisak, i to je moguće – setite se da ste strogim pridržavanjem pravilnika 20 evra u plusu!

*Foto: PIxabay

Priznaćete, nije nemoguće. A, ukoliko ovo linite, i novac stavljate sa strane, za šest meseci imaćete neplaniranih 600 evra – za taj novac možete da otputujete negde lepo, ili da se pošteno “počastite”. Na vama je kako ćete sebe nagraditi.

Evo još jednog primera kako da uštedite novac: u kući ili stanu zamenite sve sijalice onim LED, koje jesu skuplje u startu od obične sijalice, ali veoma štede struju, a traju neuporedivo duže, tako da se to na mesečnom budžetu itekako oseti.

Možda Vas zanima   Tražim muža, zauzvrat dajem platu i dozvoljavam neverstvo ali pod OVIM USLOVOM

Pišite nam u komentarima vaše mišljenje o našoj formuli!

(Izvor: telegraf.rs)