VEŠ PERETE NA 60 STEPENI? NAKON OVOGA SIGURNI SMO DA ĆETE TU NAVIKU PROMJENITI!

VEŠ PERETE NA 60 STEPENI? NAKON OVOGA SIGURNI SMO DA ĆETE TU NAVIKU PROMJENITI!

MNOGIMA JE NAVIKA DA VEŠ PERU NA 60 STEPENI, ALI STRUČNJACI SMATRAJU DA JE OVO ZAISTA NEPOTREBNO. NAIME, U NASTAVKU VAM OTKRIVAMO KOJI JE TO GLAVNI RAZLOG ZAŠTO VIŠE OVO NE BISTE TREBALI DA RADITE.

Iako će mnogi veš mašinu radije uključiti na 60 stepeni, jer smatraju da im je veš poprilično prljav, stručnjaci navode kako nema potrebe za ovom temperaturom, jer se tvrdokorne mrlje mogu skinuti i na dosta nižoj temperaturi. Kako navode stručnjaci osim što na ovaj način trošimo mnogo više energije samim tim štetimo i okolini.

Možda Vas zanima   Po kući je imala buđ i zato je htjela da se preseli, ali onda joj je komšinica rekla recept sa kojim je uklonila problem!

Mnogi ljudi vjeruju kako količina deterdženta zapravo je glavni krivac što je veš dobro opram, međutim griješe. Previše trošenje deterdženta i mnogih drugih stvari je bespotrebno, jer veš će biti dobro opran i manjom količinom deterdženta.

Dakle, ono što su stručnjaci zaključili jeste da pranjem veša bespotrebno na visokoj temperaturi znači i više potrošnje električne energije, kao i više trošenja novca. S toga ukoliko baš ne morate, ne perite na višim temperaturama.

Preporučujemo Vam i ovo:

Možda Vas zanima   Nakon što pročitate OVO više nikada nećete koristiti svoj TELEFON u WC-u!