ZA CVIJEĆE I BAŠTU: Nevjerovatno šta sve možete sa ovim jednim sastojkom iz kuhinje!

Mnoge probleme u bašti možete da riješite na jednostavan način – upotrebom praška za pecivo! U nastavku pročitajte koji su to problemi, vjerujemo da će vam biti od koristi.

GLJIVICE 
Pomiješajte četiri kašičice praška za pecivo sa oko četiri litre vode i dobićete domaći preparat za ubijanje gljivica na vašim biljkama. Sigurno ima manje hemikalija nego onaj kupovni.

KUPUSNI CRVI 
Izmiješajte iste količine praška za pecivo i brašna i mješavinom pospite biljke, poput kupusa, brokolija. Crvi će uginuti.

 ZA CVIJEĆE 

Za cvijeće koje voli alkalno zemljište, kao što su begonije i hortenzije, napravite sljedeću mješavinu. Stavite kašičicu praška za pecivo u vodu i zalivajte ovo cvijeće. Ova mješavina pomoći će ovim biljkama da ljepše rastu i bolje cvjetaju.

Možda Vas zanima   NEKA PONOVO ZABLISTA KAO NOV: JEDNOSTAVAN TRIK UZ ČIJU ĆE TE POMOĆ SKINUTI SVE HRĐE SA VAŠEG ŠPORETA!

PUŽEVI 
Ako imate problema sa puževima koji jedu i uništavaju vaše biljke, postoji brzo rješenje. Uzmite malo praška za pecivo i pospite po puževima, vrlo brzo će uginuti. Pazite samo da ne oštetite listove biljaka.

 KOMPOST 

Ukoliko vam se kompost usmrdio, pomoći će vam prašak za pecivo. Dodajte kesicu ili dvije u kompost i posle kraćeg vremena smrad će polako da nestane.

ZA SAKSIJE 
Prije nego što u saksije stavite zemlju, premažite je iznutra tankim slojem praška za pecivo. Ovo će doprinijeti da vaše biljke duže ostanu svježe u saksiji.

MRAVI 
Jednostavno ovaj prah prospite na mravinjak. Nakon pola sata, sipajte i malo sirćeta i mravi će uginuti.

Možda Vas zanima   Htjela sam pobacati sve STARE TEPSIJE, ali mi je komšinica rekla da ih ona stalno čisti ovom domaćom SMJESOM i da svaki put izgledaju kao NOVE!